Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült almás zabpehely

Sült almás zabpehely
Sült almás zabpehely
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valószínűleg a világ legegyszerűbb és legfinomabb finn desszertje ez. Finn neve egyébként kaura-omenapaistos. Most, hogy közeledik a karácsony, egyre többen készítik a családnak vagy barátoknak. És nem csak finom, hanem abszolút egészséges is!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  2. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a fahéjat az almához, és egy nagy tűzálló tálba simítjuk.
  3. A vajat egy edényben lassú tűzön megolvasztjuk, és hozzáöntjük a barna cukrot. Egy kicsit hagyjuk olvadni a cukrot, majd a zabpelyhet is belekeverjük.
  4. Jól megforgatjuk a zabpelyhet a cukros vajban, majd az egészet az almára simítjuk.
  5. Sütőben készre sütjük. Akkor jó, ha a zabpehely megkeményedik, és a teteje aranybarnává válik, az alma pedig megpuhul.
  6. Forrón tálaljuk vanília fagylalttal, esetleg vanília szósszal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 758
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: skandináv
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kaura-omenapaistos, finn desszert, ünnepi finn desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1122
alma 5 nagy db
vaníliás cukor 2 ek
fahéj 3 teáskanál
vaj 25 dkg
barna cukor 20 dkg
zabpehely 80 dkg
vanília fagylalt 25 dkg