Nosalty Logó

Édes-savanyú dió

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilapipacs
Édes-savanyú dió
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A dióhoz

A szószhoz

A tésztához

A habaráshoz

Összesen 2680 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A dióhoz

A szószhoz

A tésztához

A habaráshoz

Összesen 10710 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A dióhoz

A szószhoz

A tésztához

A habaráshoz

Összesen 303 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    257.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    145 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 2680 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    1029.8 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    271 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    579 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10788.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    8139 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1773.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    137 mg
  • C vitamin:
    459 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    1661 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    1553 micro
Összesen 10710 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    517 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 303 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A dióhoz

  1. Felforraljuk a vizet, beletesszük a diót, a tűzről levéve 30 percig ázni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, előmelegített sütőben ropogósra sütjük kb 20 perc alatt.
  2. A lisztet, keményítőt, sütőport tálba szitáljuk, hozzáöntjük a vizet, fél órát pihentetjük. Beletesszük a kukoricaolajat és újabb 15 percre félretesszük.
  3. Wokban 180 fokra melegítjük a sütéshez szánt olajat; a tésztába mártott dióbelet aranyszínűre sütjük, majd lecsepegtetjük.
  4. Szósz készítése: a wokban közepes lángon felhevítünk 3 ek kukoricaolajat. Megpirítjuk benne a hinget, majd beletesszük a zellert, ananászt, paprikákat, és 7-10 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sót, barna cukrot, citromlevet, paradicsompürét, szójaszószt és forrásig melegítjük.
  5. Összekeverjük a habarás alapanyagait, a szószhoz adjuk. Jól megkeverjük, levesszük a tűzről, a bundázott diót a szószhoz keverjük, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1933
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Ajánló

Párolt rizsköret illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lilapipacs 16 recept

Keleti szakácskönyvből való recept, képpel illusztrálva, első látásra szerelem.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek