r
Nosalty Logó

Hideg uborkaleves ahogy Laumatyi készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hideg uborkaleves ahogy Laumatyi készíti
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 333 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1330 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 333 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2772.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1549.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1330 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk (nem muszáj), s utána lereszeljük.
  2. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a lereszelt uborkát, majd a kefírrel, tejföllel, ételízesítővel, piros őrölt paprikával összekeverjük.
  3. Hűtőbe tesszük, s lehűtjük, majd hidegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9259
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kb fél óra alatt elfogyott! Főként meleg napokon csinálom, mikor mindenkinek jól jön egy kis hűsítő!

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Jól látom, hogy a képen az uborka szeletekbe van a levesbe? (nem köteketésb?l kérdezem)

Erika72

szia ez tejfolos uborkasalata, nem leves:-)

Törölt felhasználó

mi is salátaként fogyasztjuk :)

Törölt felhasználó

Viki1014! Jól látod! Erika72! Nálunk azért hívják így, mert ahonnét a nagymamám származik ott pontosan így készítik az uborkalevest! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lehet gyönyörű házi zöldségeskerted egyszerűen

Hiába lehet lassan a szezon legjobb zöldségeit megkapni a piacon és a zöldségesnél, sokan lehetnek, akik az egyre magasabb árak miatt inkább maguk nevelnék fel az idei koktélparadicsom-palántákat, vagy termesztenének otthon friss paprikát. Adunk pár tippet, amivel te is csodás kis kertet készíthetsz akár az erkélyre is.

Masszi- Rigó Csilla

„Hiába nem néz ki jól egy sütemény, az íze a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Májusban Szakál Benjámint ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, akinek kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Benjámin!

Nosalty

További cikkek