Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg uborkaleves 4.

Hideg uborkaleves 4.
Hideg uborkaleves 4.
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári melegben kellemes hűsítő leves, nagyon hamar elkészül, és igazán finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveskockát felfőzzük a fél liter vízzel.
  2. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük az uborkát, egy kis darabot meghagyhatunk, amit majd kis kockákra vágva a levesbe szórunk.
  3. Az uborkához keverjük a két pohár joghurtot és az olajat.
  4. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, ízlés szerint borssal, sóval, kevés citromlével.
  5. Hozzáadjuk az 1 liter hideg vizet és a leveskockából készült alaplét.
  6. A végén aprított kaporral meghintjük, és pár órára a hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 654
elküldve: 6
receptkönyvben: 130
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

mirnix

Mióta szakács: 2011.05.08.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kapros uborkaleves, hűsítő leves kígyóuborkából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mirnix
mirnix / mirnix Sat, 2011-06-25 15:48

Kedves olaszneanci! Örülök, hogy tetszik a recept, remélem, ízleni fog! Mi nagyon szeretjük, finom, és nem kell hozzá semmi extra hozzávaló!

167
kígyóuborka 1 db
joghurt 300 g
olívaolaj 0.5 dl
fokhagyma 4 gerezd
leveskocka 1 db
víz 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 kk
kapor 0 ízlés szerint