r
Nosalty Logó

Hideg tökkrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Hideg tökkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 525 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 36 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 133 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 525 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    183 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 36 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis olívaolajon dinszteljük a finomra vágott hagymát.
  2. Felöntjük a tejjel és az alaplével.
  3. Hozzáadjuk az előzetesen besózott, levet eresztett, kinyomkodott tököt és a kaprot (nem kell összvágni, mert a végén úgyis pürésítjük a levest).
  4. A paradicsom héját lehúzzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk. Ezt is a leveshez adjuk.
  5. Lefedve, közepes lángon, kb 10-15 percig főzzük.
  6. Botmixerrel pépesítjük.
  7. Hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk-borsozzuk. Összeforraljuk.
  8. A tűzről lehúzva belefacsarjuk a citromlevet.
  9. Tálalás előtt jól lehűtjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 36839
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kánikulai napokra. C&V receptjéből kiindulva készült.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon bejött a kánikulában! Vendégvárónak csináltam, tej helyett tejszínnel, pirított sonkadarabkákkal, parmezánnal megszórva.

Törölt felhasználó

ez a leves tökb?l finom,üdít? jól leh?tve,de két dolgot másként ajánlok.A tököt-mivel pürésítve lesz-teljesen fölösleges gyalulgatni,hámozást követ?en deszkán felkockázva gyorsan aprítható.Egészben vásárolva olcsóbb a tök,mint gyalulva.A belsejéb?l kész?lhet hamis húsleves. A másik fölösleges dolog az a tök besózása és kinyomkodása.Ezzel az ásványi sókat és kevés vitamint kiöntjük.

Törölt felhasználó

Újabban én sem sózom be el?re a tököt. Amikor laskát f?zök bel?le nem lesz olyan löttyedt, és az a kis vitamin, ásványi só legalább benne marad.

Marcsi

Milyen laskát csinálsz bel?le? Én meg mostanában kirántás el?tt nem sózom be, szintén az ásványi anyagok miatt, a magas a h?fokon ugyan a vitaminok tönkremennek, de nekem nem hiányzik a só, inkább a tojásba teszek picit többet.

Törölt felhasználó

Na persze! Ezt a kifejezést itt Debrecen környékén mondták a nagyszüleim-korabeli emberek. Aztán én is így mondom. Mi a töklevest mondjuk így. Nincs a tök szétf?ve. Szépen laskára van felvágva, és így megtartja az eredeti állagát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek