r
Nosalty Logó

Hideg sárgabarack-krémleves 4.

doritol
Hideg sárgabarack-krémleves 4.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

466
Kalória
4.3g
Fehérje
71.7g
Szénhidrát
18.1g
Zsír
610.3g
Víz
57.3g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
55.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1860 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    610.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1809 micro
  • β-crypt
    174 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    286.7 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    2441.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    7235 micro
  • β-crypt
    697 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 1860 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. A citromot alaposan megmossuk, félbevágjuk, a levét kinyomjuk, és 2 citromkarikának megfelelő héjat levágunk róla.
  2. A sárgabarackot megmossuk, 4 szép érettet félreteszünk, a többit 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd gyorsan kivéve hideg vízbe áttesszük. Héját lehúzzuk, kimagozzuk, lábosba tesszük, ráöntjük a citromlé felét, hozzáadjuk a bort, a cukrot, az őrölt fahéjat, a mentát, a citromhéjat, és felengedjük vízzel (bőven ellepje).
  3. 5 percig forraljuk, majd kis szűrővel kiszedjük a citromhéjat, és a többit összeturmixoljuk.
  4. A pudingport 1,5 dl hideg vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, amíg sűrűsödni kezd, majd hideg vízfürdőbe állítjuk.
  5. Kb. 3 óráig hűtőszekrénybe tesszük, majd a félretett 4 sárgabarackot apróra felkockázzuk, és a levessel díszítve hidegen fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

Nagyon kellemes, főként ebben a nyári kánikulában ez a hideg gyümölcsleves. Nagyon gyorsan el lehet készíteni, és az élmény garantált lesz :).

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...