Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg mentás cukkinikrémleves fetával

Hideg mentás cukkinikrémleves fetával
Hideg mentás cukkinikrémleves fetával
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt elkészül, jól lehűtve pedig tökéletes nyári ebéd.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit megpucoljuk, karikára vágjuk. A hagymákat aprítjuk - nem kell nagyon elaprózni, úgyis nekimegyünk botmixerrel.
  2. A hagymákat megfuttatjuk az olívaolajon, majd pár perc után hozzáadjuk a cukkinit. 1-2 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk az alaplevet, és 10-15 percig főzzük (a cukkini nagyon hamar puhul). Botmixerrel pürésítjük az egészet.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejszínt, és még egyet forralunk rajta.
  4. Hozzáadjuk a finomra vágott mentát, és még egyszer elkeverjük, majd jól lehűtjük (már melegen is finom, de hidegen a legjobb).
  5. Tálaláskor feta sajttal és mentával kínáljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 449
elküldve: 0
receptkönyvben: 117
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

fetás cukkinikrémleves, gyors cukkinikrémleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

divica
divica Fri, 2017-07-07 17:46

Kevés baconnal indítottam, + víz (zöldséglé helyett). A 4 cukkini nekem 2 lett; összesen 1 kg súlyú. Majd kipróbálom zsengébb cukkinikkel is, (ill. zöldséglével, ha épp lesz), de így is nagyon finom lett. :)

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2016-06-22 12:59

Azt látom több helyen is, hogy sós ételekbe is habtejszínt használtok. Mondjuk én sem szeretem a főzőtejszínt, inkább legyen light tejföl. A cukkini és én nem vagyunk barátok. Én próbálom megszeretni, mert alig van benne kalória. Sok formában próbáltam már, most jöjjön a leveskéd, hátha megtörik a jég/szivem/. :)

230
cukkini 4 nagy db
zöldség alaplé 3 dl
habtejszín 100 ml
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
menta 0.25 csokor
feta sajt 8 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint