Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros cukkinikrémleves

Fehérboros cukkinikrémleves
Fehérboros cukkinikrémleves
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon kellemes, összetett ízvilágú cukkinikrémleves, mely bármikor gyorsan elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinik végeit 3 mm-es szeletekben levagdossuk, és ugyanilyen szélességben pálcikákká szeleteljük. Ezt tegyük félre. Azt a részt, ahol már magok is vannak durva reszelőn reszeljük le.
  2. A hagymát apróra kockázva olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a lereszelt cukkinit (mehet bele a leve is) és a lereszelt vagy apróra vágott fokhagymát. Pároljuk tovább, közben kevergessük. A forró víz egy részét, 2-3 decit adjunk hozzá, és tegyünk bele 2 db erőleves kockát.
  3. Ha puha a cukkini, botmixerrel teljesen krémes állagúra törjük. Ezután elkeverjük benne a tejszínt és a fehérbort. A maradék vízzel beállítjuk a kívánt sűrűséget. Sózni általában már nem szükséges, de ez ízlés kérdése. Borssal (lehetőleg fehérrel) fűszerezzük. Egyszer megrottyantjuk, és kész.
  4. A cukkinipálcikákra kevés fehérlisztet szitálunk, és ekkor közvetlenül a sütés előtt picit sózzuk (nem előbb, mert levet ereszt). Apró adagokban max. hőmérsékleten bő olajban kisütjük ropogósra (vigyázzunk, ha kezd barnulni, onnantól gyorsan megég). Papírtörlőre szedjük szétterítve, hogy ne párásodjon be és ropogós maradjon. A levest forrón tálaljuk, és közvetlen a tálaláskor halmozzunk rá egy keveset a sült cukkinipálcikákból.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 599
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NdeeDeville

Mióta szakács: 2020.04.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

cukkinileves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

169
cukkini 3 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
leveskocka 2 db
főzőtejszín 2 dl
víz 7 dl
fehérbor 0.7 dl
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál