Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hentesborda csemege uborkával sülve

Hentesborda csemege uborkával sülve
Hentesborda csemege uborkával sülve
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először olvastam el a receptet, kicsit kételkedtem az eredményben, a sok ecetes uborka miatt, de a receptet kedves ismerőstől kaptam, aki szerint fantasztikusan finom, így aztán kipróbáltam, és azóta ez az egyik legkedvesebb pörköltszerű ételünk. Számtalanszor készítettem már a családnak, barátoknak, és mindenki csak dícsérte. Pikáns, nem savanyú, pörköltszerű étel, de csak annyi pirospaprika kell bele, hogy ne legyen sápadt a színe. Az elkészítés folyamatáról 10 képet itt találtok.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi galuskával szeretjük a legjobban.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, ételízesítővel és borssal összekeverjük, és a hűtőben állni hagyjuk. (Ha lehet, egy éjszakán át.)
  2. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk a zúzott fokhagymával együtt.
  3. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük.
  4. Rászórjuk a fűszereket, összekeverjük, felöntjük az uborka levével, és 2-3 darabokra vágott uborkát is teszünk bele. (Az uborka nagyságától függően, de kb. a harmadát.)
  5. Majdnem készre főzzük, de az utolsó 10 percben beletesszük a maradék uborkát is csíkokra vágva. Ahogy fogy a leve, vörösborral pótoljuk. A végén jó sűrű szaftja legyen!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 157
elküldve: 9
receptkönyvben: 385
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pörkölt, sertéspörkölt, uborkás pörkölt, pikáns pörkölt

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Éva1973
Éva1973 Sun, 2012-10-21 20:42

Remek recept, amit már több alkalommal is elkészítettem, és egyszerűen isteni. Ha rajtam múlna minden héten meg tudnám enni. A kedvencem lett. Azila! Köszönöm, hogy megosztottad velünk! :))

Azila1
azila / Azila1 Thu, 2012-10-25 13:24

Kedves Éva!
Örülök, hogy ízlik, és köszönöm szépen a visszajelzést.:)

Tamasne Csokor
Ibi / Tamasne Csokor Mon, 2012-02-20 19:00

Kituno recept!!!
1 heten 2x is megcsinaltam:D
Tegnap megkostoltattam tobb baratommal,es mindenkinek izlett.
Kituno az izvilaga!
Es mi is galuskaval szeretjuk a legjobban:)
Mindenkinek csak ajanlani tudom a receptet!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2011-02-21 19:37

Kedvees Z! Ne bántódj meg! Az elnevezés ügyben igaza van Azilának. Viszont sóval, sótartalmú ízesítővel valóban nem az igazi pácolni, mert a hús rostjai a sótól összehúzódnak, így egyéb ízeket nem tudnak annyira befogadni, mint só nélkül. Az az igazság, valóban keményebbé teszi a húst, mint egyébként lenne. Ezért meg ti ne haragudjatok meg lányok!:))) De mindenki úgy cselekszik, ahogy a legjobb belátása teszi, ahogy mondod Z, a vélemény szubjektív!:) A legjobbakat mindőtöknek: Mrs Smith

z1
z1 / z1 Mon, 2011-02-21 20:04

Kedves Mrs. Smith!
Nem bántódtam meg, öreg vagyok én már ehhez!
Csak csodálkozom!
...még néha.
Z.
ui: Ezen a név dolgon azért Veled még szívesen elvitatkozgatnék.
Pusztán szórakozásból:)
Ha gondolod, tudod a mail címemet.

Azila1
azila / Azila1 Sat, 2011-02-19 19:09

Kedves z1!
A Hentesborda nevet az adta neki, akitől kaptam a recept (ő egy Amerikában élő magyartól kapta). Nem akartam rajta változtatni, mivel én is bordából készítettem. Mielőtt ilyen kritikusan "tollat ragadsz", először alaposabban hasonlítsd össze a két receptet. A kettőt legfeljebb az uborka köti össze más nem. Kornélé Sertésborda hentes módra, ami egy szelet hús sonkás-uborkás raguval, az enyém meg inkább egy pörkölt,aminek a jó sűrű szaftját az uborkalé és a vörösbor adja. Még rokoni viszonyban sincs a két étel. Éppen ezért én csak a Hentesborda nevet adtam neki (ami a képen is szerepel), a másik nevet a Nosalty adta neki, de még ez a két név sem stimmel Hentesborda-Sertésborda hentes módra). Most nem kezdem el felsorolni a hasonló nevű ételeket, amelyeknek a neve hasonló, de mégis teljesen más ételről van szó, mert akkor ma sem érnék a végére.
Ez az étel annyira jó így, ahogy van, hogy eddig csak pozitív kritikát kaptam, és a receptet is mindenki elkérte. Amúgy meg ismerem az autentikus receptet anélkül is, hogy Kornél oldalát kellene itt reklámoznod.
A vegetás pácolás lehet, hogy nem állja meg a helyét, bár eddig még mázlim volt, nem sikerült olyan öreg disznót beszereznem, hogy gondom lett volna a hús keménységével.

z1
z1 / z1 Sat, 2011-02-19 16:36

Szia!
Volna ide egy megjegyzésem, ill. kettő.
Az ételízesítők általában sót tartalmaznak. ( pl. vegeta, delikát, szilas STB )
Sóval NEM(!) pácolunk.
Megkeményíti a húst.
Nem akarok ünneprontó lenni, de a recept neve sem stimmel.
Ez nem hentesborda!
Max. uborkás sertéstokány, vagy valami ilyesmi.
Ettől még lehet jó!
Biztos az is volt.
Ha az autentikus receptre vagy kíváncsi, akkor olvasd el Kornélét (salumeria)
Z.
ui:...bár én nem kolozsvári, hanem füstölt szalonnával szoktam.
Komplexebb az íze.

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Mon, 2011-02-21 13:28

Igen, a só keményíti, de aki meg tud főzni, annak ezzel semmi gondja sincs.
Nem tudom mit kell kritizálni, a reklám meg egyenesen idegesítő.

Én igenis meg fogom csinálni, de ha esetleg a készítőnél maradt egy adag, szívesen veszem fénypostával :D :D :D

z1
z1 / z1 Mon, 2011-02-21 19:24

Déjá vu érzésem van!
Vajon miért nem csodálkozom azon, hogy egy objektív alapokra helyezett, kezdődő véleménycseréből, szubjektív, feminin ellentüntetés lesz?
Köszi lányok, hogy beleszóltatok!
Már hiányzott...
Z.
A további vélemények nem (!!!) érdekelnek, azokra válaszolni nem (!!!) fogok.
...ugye megértitek.

326
sertés rövidkaraj 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 1 csipet
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
csemegeuborka 15 dkg
vörösbor 1 dl
napraforgó olaj 1 ek
napraforgó olaj 1 ek