r
Nosalty Logó

Hentesborda csemege uborkával sülve

NS
Hentesborda csemege uborkával sülve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

326
Kalória
32.4g
Fehérje
5.1g
Szénhidrátok
16.5g
Zsír
146.3g
Víz
96g
Koleszterin
390.6mg
Rost
1g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1303 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 326 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2071.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    585.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1303 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, ételízesítővel és borssal összekeverjük, és a hűtőben állni hagyjuk. (Ha lehet, egy éjszakán át.)
  2. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk a zúzott fokhagymával együtt.
  3. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük.
  4. Rászórjuk a fűszereket, összekeverjük, felöntjük az uborka levével, és 2-3 darabokra vágott uborkát is teszünk bele. (Az uborka nagyságától függően, de kb. a harmadát.)
  5. Majdnem készre főzzük, de az utolsó 10 percben beletesszük a maradék uborkát is csíkokra vágva. Ahogy fogy a leve, vörösborral pótoljuk. A végén jó sűrű szaftja legyen!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Amikor először olvastam el a receptet, kicsit kételkedtem az eredményben, a sok ecetes uborka miatt, de a receptet kedves ismerőstől kaptam, aki szerint fantasztikusan finom, így aztán kipróbáltam, és azóta ez az egyik legkedvesebb pörköltszerű ételünk. Számtalanszor készítettem már a családnak, barátoknak, és mindenki csak dícsérte. Pikáns, nem savanyú, pörköltszerű étel, de csak annyi pirospaprika kell bele, hogy ne legyen sápadt a színe. Az elkészítés folyamatáról 10 képet itt találtok.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...