Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos tokány hátszínből

Borsos tokány hátszínből
Borsos tokány hátszínből
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégi főzés alkalmával barátommal megbeszéltük, hogy udvarmester hátszínt és borsos tokányt fogunk készíteni. Miután nem aprózta és beállított majdnem 3 kg magashátszínnel, egyértelmű volt, hogy abból főzzük a tokányt is. Kifogástalan lett, hozzáteszem, ugyanolyan finom marhanyakból is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretnek fogyasszunk mellé párolt rizst, főtt vagy törtburgonyát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát vágjuk finomra és a zsíron dinszteljük meg.
  2. Amíg a hagyma párolódik, a húst vágjuk ceruza vastagságú, 3 cm hosszú csíkokra.
  3. Adjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, majd közepes erősségű tűzön pirítsuk, főzzük el a levét. 
  4. Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a paradicsompürét és pirítsuk rozsdabarnára, majd öntsük fel a fehérborral.
  5. Amikor az alkohol elpárolgott, ízesítsük zúzott fokhagymával, majd annyi csontlével öntsük fel, hogy még ne lepje el a húst teljesen.
  6. Pároljuk lassan, amíg a hús megpuhul.
  7. Időnként pótoljuk az elfőtt levét csontlével. Akkor lesz jó az étel, ha leve tartalmas, rozsdabarna színű.
  8. Tálaljuk forrón.

  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 356
elküldve: 11
receptkönyvben: 259
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Borsos tokány, tokány, marhatokány

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

738
marha hátszín 1.5 kg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 1 dkg
fehérbor 2 dl
csontlé 5 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
sertészsír 10 dkg