r
Nosalty Logó

Borsos tokány hátszínből

Kornél
Borsos tokány hátszínből
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

738
Kalória
50.5g
Fehérje
5.6g
Szénhidrát
52.4g
Zsír
229.9g
Víz
210.8g
Koleszterin
802.3mg
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4433 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    229.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    479 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 738 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.8 g

Zsír

  • Összesen
    314.5 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6474.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2847 mg
  • Nátrium
    2393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1379.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    1328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 4433 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    111 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát vágjuk finomra és a zsíron dinszteljük meg.
  2. Amíg a hagyma párolódik,a húst vágjuk ceruza vastagságú, 3 cm hosszú csíkokra.
  3. Adjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, majd közepes erősségű tűzön pirítsuk, főzzük el a levét.
  4. Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a paradicsompürét és pirítsuk rozsdabarnára, majd öntsük fel a fehérborral.
  5. Amikor az alkohol elpárolgott, ízesítsük zúzott fokhagymával, majd annyi csontlével öntsük fel, hogy még ne lepje el a húst teljesen.
  6. Pároljuk lassan, amíg a hús megpuhul.
  7. Időnként pótoljuk az elfőtt levét csontlével. Akkor lesz jó az étel, ha leve tartalmas, rozsdabarna színű.
  8. Tálaljuk forrón.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 70 p

Hétvégi főzés alkalmával barátommal megbeszéltük, hogy udvarmester hátszínt és borsos tokányt fogunk készíteni. Miután nem aprózta és beállított majdnem 3 kg magashátszínnel, egyértelmű volt, hogy abból főzzük a tokányt is. Kifogástalan lett, hozzáteszem, ugyanolyan finom marhanyakból is.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...