Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toledói tokány

Toledói tokány
Toledói tokány
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi szakácskönyvben akadtam erre a receptre. A marhalábszárat toledói acélpengéjű késsel laskáztam, talán ettől lett ilyen finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Paradicsomszelettel díszítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát egy evőkanál zsíron üvegesre pároljuk, rádobjuk a tokányra metélt húst, az apróra vágott fokhagymát, mustárt, sót, borsot és a paradicsompürét. Felöntjük 2 deci vízzel (vagy húslevessel), és félig puhára pároljuk.
  2. A finomra szeletelt gombát a maradék zsíron puhára pároljuk, a húshoz adjuk, és ráöntjük a bort.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, készre főzzük. Ha megfőtt, egy evőkanál liszttel besűrítjük.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 27 712
elküldve: 6
receptkönyvben: 363
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Toledói tokány, marhatokány, gombás marhatokány

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

papesz1
papesz1 Sat, 2015-04-04 12:55

Na végre, nem zacskós leves, meg szárított gombás aszalt nem is tudom micsoda, ebből tanuljanak a fiatal asszonyok, az ár ugyan annyi, de az ÍZ felülmúlhatatlan. Ehhez a recepthez csak gratulálni lehet. Lehet, hogy ezeknek a fiatal asszonyoknak a kezükbe kellene adni a szakácskönyv fiataloknak cimű kiadványt, mert abban nincs 3 dl viz és egy zacskó száritott akármi, hanem 1 szál répa zöldség pici olaj és a régi megszokott füszerek ja meg egy szem krumpli és már kész is az igazi zöldségleves. Meg még annyit, hogy a fantáziájukat erre használhatnák és nem pedig másra......? ugye most gonosz voltam?????? Bocsi.

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Wed, 2014-05-07 09:48

Kedves Marcsiséf :)
Végre elkészítettem a receptedet,isteni finom.Még a finnyás fiamnak is nagyon
ízlett, még repetázott is.:)

Magdi7911
Magdi7911 Sun, 2014-03-30 12:14

Nagyon rég vágytam egy tokány receptre, de most úgy vélem rátaláltam :-), nemsokára kész van és az íze is nagyon fincsi :-) De ha az embernek van némi fantáziája ezt a variációt másképp is elkészítheti, itt most olyasmire gondolok, hogy például tavasziasan zöldségekkel...

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Thu, 2014-02-06 22:27

Kedves Marcsisef!
Szombaton gondoltam,hogy elkészítem,majd jelenkezem,de biztosan nagyon finom.A kés nem okoz problémát,van egy-két féle.
Üdv:Ági

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Wed, 2014-02-05 18:57

Kedves Marcsiséf!
Gondolom,ha nincs toldói pengéjű késem akkor is összeághatom a húst,mert ezt a receptet el kell készíteni.Nagyon jól néz ki és finom is lehet :)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2014-02-06 21:17

Kedves 2VerAgi2!
Akár solingeni, vagy bármilyen acél pengéjű késsel próbálkozhatsz, csak a kínaiban ne nagyon bízz. Ha sikerül a darabolás és elkészíted, az ízlelőbimbóidnak földöntúli élményben lesz részük. Sok sikert és jó étvágyat.
Üdv. Marcsi

414
marhalábszár 80 dkg
csiperkegomba 20 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
mustár 1 ek
sűrített paradicsom 5 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
zöldpaprika 2 közepes db
száraz vörösbor 1 dl
mangalica zsír 1.5 ek
finomliszt 1 evőkanál
víz 2 dl
paradicsom 1 nagy db