r
Nosalty Logó

Házi vaníliapuding narancsos áfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Házi vaníliapuding narancsos áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vaníliapudinghoz

A narancsos áfonyához

Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vaníliapudinghoz

A narancsos áfonyához

Összesen 847 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vaníliapudinghoz

A narancsos áfonyához

Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 847 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

A vaníliapudinghoz

A narancsos áfonyához

Elkészítés

A vaníliapudinghoz

  1. A vaníliai magjait kikaparjuk, és az üres rúddal együtt 4 deci tejhez adjuk. A tejet kis lángon felforraljuk.
  2. Közben a tojássárgákat elkeverjük a keményítővel és a cukorral, majd hozzáadunk még egy deci tejet, és simára keverjük őket.
  3. A forrásban lévő tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
  4. Ha kész, vizezett formákba öntjük, megvárjuk, míg kihűl, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

A narancsos áfonyához

  1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd belefacsarjuk a narancs levét, kicsit felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a megmosott áfonyát, és 10-15 percig főzzük, majd villával összenyomkodjuk. A meleg öntetet a hideg pudingra kanalazzuk, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 14976
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A házi vaníliapudingot nem lehet egy napon említeni a bolti változattal. Mindenféle öntettel dekorálhatjuk, mi most egy narancsos-áfonyás finomságot készítettünk mellé!

Hozzávalók

A vaníliapudinghoz

A narancsos áfonyához

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...