r
Nosalty Logó

Házi vaníliapuding narancsos áfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Házi vaníliapuding narancsos áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vaníliapudinghoz

A narancsos áfonyához

Összesen 425 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vaníliapudinghoz

A narancsos áfonyához

Összesen 847 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vaníliapudinghoz

A narancsos áfonyához

Összesen 96 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 425 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 847 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

A vaníliapudinghoz

A narancsos áfonyához

Elkészítés

A vaníliapudinghoz

  1. A vaníliai magjait kikaparjuk, és az üres rúddal együtt 4 deci tejhez adjuk. A tejet kis lángon felforraljuk.
  2. Közben a tojássárgákat elkeverjük a keményítővel és a cukorral, majd hozzáadunk még egy deci tejet, és simára keverjük őket.
  3. A forrásban lévő tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
  4. Ha kész, vizezett formákba öntjük, megvárjuk, míg kihűl, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

A narancsos áfonyához

  1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd belefacsarjuk a narancs levét, kicsit felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a megmosott áfonyát, és 10-15 percig főzzük, majd villával összenyomkodjuk. A meleg öntetet a hideg pudingra kanalazzuk, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 12313
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A házi vaníliapudingot nem lehet egy napon említeni a bolti változattal. Mindenféle öntettel dekorálhatjuk, mi most egy narancsos-áfonyás finomságot készítettünk mellé!

Hozzávalók

A vaníliapudinghoz

A narancsos áfonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.