Házi vaníliapuding narancsos áfonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
A vaníliapudinghoz
-
0g vanília0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
30g tojássárgája97 kcal
-
57 kcal
A narancsos áfonyához
Összesen
425
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
A vaníliapudinghoz
-
0g vanília0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
114 kcal
A narancsos áfonyához
Összesen
847
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
A vaníliapudinghoz
-
0g vanília0 kcal
-
57.8g tej32 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
6.9g tojássárgája22 kcal
-
3.5g étkezési keményítő13 kcal
A narancsos áfonyához
Összesen
96
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 120.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 386 micro
Összesen
425
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1257.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 661 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.1 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 240.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 500 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 772 micro
Összesen
847
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A vaníliapudinghoz
- A vaníliai magjait kikaparjuk, és az üres rúddal együtt 4 deci tejhez adjuk. A tejet kis lángon felforraljuk.
- Közben a tojássárgákat elkeverjük a keményítővel és a cukorral, majd hozzáadunk még egy deci tejet, és simára keverjük őket.
- A forrásban lévő tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
- Ha kész, vizezett formákba öntjük, megvárjuk, míg kihűl, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
A narancsos áfonyához
- A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd belefacsarjuk a narancs levét, kicsit felforraljuk.
- Hozzáadjuk a megmosott áfonyát, és 10-15 percig főzzük, majd villával összenyomkodjuk. A meleg öntetet a hideg pudingra kanalazzuk, és azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 162
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 14976
- Feltöltés dátuma: 2017. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1498 recept
A házi vaníliapudingot nem lehet egy napon említeni a bolti változattal. Mindenféle öntettel dekorálhatjuk, mi most egy narancsos-áfonyás finomságot készítettünk mellé!