Bolognai ragu
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g darált marhahús178 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
30g füstölt lapocka69 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
1 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
2 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
38g csirkemáj45 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
125g spagetti tészta464 kcal
Összesen
1166
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g darált marhahús710 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
120g füstölt lapocka276 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
5 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
30g paradicsomszósz7 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
150g csirkemáj179 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
Összesen
4663
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
19.2g darált marhahús27 kcal
-
5.8g fehérbor5 kcal
-
4.6g füstölt lapocka11 kcal
-
3.1g sárgarépa1 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
1.5g halványító zeller0 kcal
-
19.2g zöldség alaplé1 kcal
-
1.2g paradicsomszósz0 kcal
-
7.7g habtejszín22 kcal
-
5.8g csirkemáj7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
3.8g parmezán sajt15 kcal
-
19.2g spagetti tészta71 kcal
Összesen
178
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.4 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2715.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 848 mg
-
Nátrium 1176 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 272.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1675 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 544 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 1515 micro
-
α-karotin 623 micro
-
β-karotin 1608 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1057 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
1166
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 261.5 g
Zsír
-
Összesen 196.8 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10861.2 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 585 mg
-
Kálcium 1571 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 521 mg
-
Foszfor 3391 mg
-
Nátrium 4706 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1091.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6701 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 48 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2175 micro
-
Kolin: 891 mg
-
Retinol - A vitamin: 6060 micro
-
α-karotin 2492 micro
-
β-karotin 6433 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 4229 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
4663
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 162 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg darált marhahús
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes szár halványító zeller
-
0.5 l zöldség alaplé
-
3 ek paradicsomszósz
-
2 dl habtejszín
-
15 dkg csirkemáj
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
4 ek vaj
-
10 dkg parmezán sajt
-
50 dkg spagetti tészta
Elkészítés
- A megtisztított vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert egyenletesen apró darabokra vágjuk. Hasonlóképpen a füstölt karajszeleteket is. Az egészet 3-4 ek vajon kb. 10 percig dinszteljük.
- Közben a marhahúst vajon megpirítjuk, felöntjük a borral, beforraljuk, és amikor már alig van leve, hozzáadjuk a zöldségekhez.
- Felengedjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsompürét és félig lefedve 45 percen keresztül főzzük.
- A csirkemájat vajon megpirítjuk, apróra kockázzuk és hozzáadjuk a majdnem kész raguhoz.
- Végül belekeverjük a tejszínt, ha szükséges sóval ízesítünk rajta, szerecsendiót reszelünk rá, összeforraljuk és kész.
- A közben kifőzött spagetti tésztával összekeverjük és parmezán forgácsokkal meghintve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 390
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 76582
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Váncsa István recept bevezetője magáért beszél: "Spagetti bolognai raguval. Más szóval ez volna a bolognai spagetti, a primordiális (vagy annak gondolt) olasz tésztaétel, amit a vendéglátóipar és a közétkeztetés jóvoltából mindenki ismer, és a legtöbbünk utál is. Utóbbi azért van, mert a menzán vagy a hadseregben megismert bolognai spagetti vagy makaróni több tekintetben eltér attól, amit az alábbi receptben leírandó vagyok."