r
Nosalty Logó

Házi krémes levendulás eperraguval Nagy Esztertől

Nosalty
Házi krémes levendulás eperraguval Nagy Esztertől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az eperdzsemhez

1025
Kalória
14.7g
Fehérje
129.3g
Szénhidrát
51.2g
Zsír
135g
Víz
407.9g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
102.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az eperdzsemhez

Összesen 1025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az eperdzsemhez

Összesen 4097 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az eperdzsemhez

Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    135 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 1025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2398.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    517.3 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    539.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 4097 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Mindkét sütőpapír egyik felét megvajazzuk, egyikre rátesszük a nyers leveles tésztát, és a másikat felülről ráhelyezzük, majd a tésztát a sütőpapírral együtt 2 tepsi közé helyezve 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Mikor a tészta majdnem kész, a felső tepsit és a sütőpapírt levesszük, az egészet porcukorral megszórjuk, és a tésztát addig visszatesszük a sütőbe, amíg a cukor rá nem karamellizálódik.
  2. A lapzselatinokat jeges vízbe áztatjuk, a tojássárgájákat habosra verjük, majd a tejet a cukorral, a tejszínnel és a vaníliarúd kikapart magjaival felforraljuk. A kicsavart lapzselatinokat is beletesszük, és folyamatos kevergetés mellett óvatosan a felvert tojássárgájához csurgatjuk. A krémalapot vízgőz fölött még addig melegítjük, míg el nem kezd sűrűsödni.
  3. A sodót lehűtjük, majd felét habszifonba töltjük, és 2 patront csavarunk bele. (Másik felét később ugyanígy felhasználjuk.)
  4. A csumázott epret a cukorral felforraljuk, teatojásban teszünk bele egy kevés levendulát, majd addig főzzük, míg el nem kezd sűrűsödni.
  5. A kihűlt leveles tésztát tetszőlegesen felvágjuk, meglocsoljuk az eperdzsemmel, nyomunk egy adagot a vaníliás habból, majd kissé lenyomjuk egy másik réteg leveles tésztával. Jöhet még egy adag krém, egy kis lekvár, és végül még egy réteg ropogós- cukros tészta. Aki szeretné még könnyedebbé tenni a süteményt, díszítheti cukrozatlan tejszínhabbal és friss eperrel.
  6. TIPP: a jól megsütött lapokat egy dobozban akár hetekig is el tudjuk tárolni, így ha nem vagyunk restek lesütni egy tetemesebb adagot, később csak a krémet kell elkészítenünk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tavaszi ízek gyönyörű krémesbe csomagolva, Nagy Esztertől.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek