A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és az olívaolajat összekeverjük.
A lisztes egyveleghez hozzádolgozzuk a felfuttatott élesztőt.
Ezután lassan adagolva öntjük hozzá a vizet, amíg egy nem ragadós, de nem túl kemény masszát kapunk.
Meleg helyen, letakarva 1,5 órát kelesztjük.
Majd formát adunk neki, és beletesszük a tepsinkbe (akinek nincs hosszúkás tepsije, az megformázhatja kerekre, is és bármilyen tepsiben megsütheti), majd még egy fél órát pihentetjük.
Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk zabpehellyel vagy magvakkal.
Betesszük a sütőbe, és kész is az illatos, friss cipó.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
Az élesztőt a cukorral és tejjel felfuttatjuk.
A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és az olívaolajat összekeverjük.
A lisztes egyveleghez hozzádolgozzuk a felfuttatott élesztőt.
Ezután lassan adagolva öntjük hozzá a vizet, amíg egy nem ragadós, de nem túl kemény masszát kapunk.
Meleg helyen, letakarva 1,5 órát kelesztjük.
Majd formát adunk neki, és beletesszük a tepsinkbe (akinek nincs hosszúkás tepsije, az megformázhatja kerekre, is és bármilyen tepsiben megsütheti), majd még egy fél órát pihentetjük.
Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk zabpehellyel vagy magvakkal.
Betesszük a sütőbe, és kész is az illatos, friss cipó.
Az az igazság, h én minden tésztához csak úgy szemre teszem a folyadékot...amennyit felvesz, de ne ragadjon.:D
Nagyon örülök, hogy megoldottad a vizes dolgot és finom lett a cipó. :) Én ugyanezt a masszát az utóbbi időben szoktam zsömlének is készíteni, talán úgy még finomabb. Esetleg próbáld ki legközelebb! :)
Köszi, lehet hogy ki fogom próbálni, most nagyon belendültem az első siker láttán :) Most is kel 2adag a tálakban, az egyiket úgy csináltam h fele sima liszt, fele kukorica liszt, nagyon remélem hogy sikerül ebből is valami finomat kihozni :)
Tegnap megsütöttem ezt a kenyeret, megkentem a tetejét vízzel, csak hogy tuti legyen :) nagyon-nagyon finom lett, és kiadós, tettem bele lenmagot és napraforgómagot is, a páromnak is nagyon ízlett, azt mondta megtart :D Viszont nekem ez a folyadékmennyiség annyira kevés volt, hogy még csak össze sem állt a tészta. Én tettem még bele langyos vizet amennyit gondoltam hogy kell. Biztos nem írtad el valamelyiket?
Egyébként sütöm ma is, mert már el is fogyott :)
Hozzászólások (5)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Az az igazság, h én minden tésztához csak úgy szemre teszem a folyadékot...amennyit felvesz, de ne ragadjon.:D
Nagyon örülök, hogy megoldottad a vizes dolgot és finom lett a cipó. :) Én ugyanezt a masszát az utóbbi időben szoktam zsömlének is készíteni, talán úgy még finomabb. Esetleg próbáld ki legközelebb! :)
Köszi, lehet hogy ki fogom próbálni, most nagyon belendültem az első siker láttán :) Most is kel 2adag a tálakban, az egyiket úgy csináltam h fele sima liszt, fele kukorica liszt, nagyon remélem hogy sikerül ebből is valami finomat kihozni :)
Tegnap megsütöttem ezt a kenyeret, megkentem a tetejét vízzel, csak hogy tuti legyen :) nagyon-nagyon finom lett, és kiadós, tettem bele lenmagot és napraforgómagot is, a páromnak is nagyon ízlett, azt mondta megtart :D Viszont nekem ez a folyadékmennyiség annyira kevés volt, hogy még csak össze sem állt a tészta. Én tettem még bele langyos vizet amennyit gondoltam hogy kell. Biztos nem írtad el valamelyiket?
Egyébként sütöm ma is, mert már el is fogyott :)
de, egy kis vízzel bátran :)
Nem kell megkenni a tetejét vízzel, vagy valami mással?