Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenyér zabpehellyel

Házi kenyér zabpehellyel
Házi kenyér zabpehellyel
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megelégeltem a  sok tartósítószeres, színezékes bolti kenyereket, és így jött az ötlet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és az olívaolajat összekeverjük.
  3. A lisztes egyveleghez hozzádolgozzuk a felfuttatott élesztőt.
  4. Ezután lassan adagolva öntjük hozzá a vizet, amíg egy nem ragadós, de nem túl kemény masszát kapunk.
  5. Meleg helyen, letakarva 1,5 órát kelesztjük.
  6. Majd formát adunk neki, és beletesszük a tepsinkbe (akinek nincs hosszúkás tepsije, az megformázhatja kerekre, is és bármilyen tepsiben megsütheti), majd még egy fél órát pihentetjük.
  7. Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk zabpehellyel vagy magvakkal.
  8. Betesszük a sütőbe, és kész is az illatos, friss cipó.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 530
elküldve: 2
receptkönyvben: 152
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

timi sz

Mióta szakács: 2011.01.05.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi magvas kenyér, teljes kiőrlésű kenyér magvakkal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

timi sz
timi sz / timi sz Sun, 2012-01-01 15:25

Az az igazság, h én minden tésztához csak úgy szemre teszem a folyadékot...amennyit felvesz, de ne ragadjon.:D
Nagyon örülök, hogy megoldottad a vizes dolgot és finom lett a cipó. :) Én ugyanezt a masszát az utóbbi időben szoktam zsömlének is készíteni, talán úgy még finomabb. Esetleg próbáld ki legközelebb! :)

KisEdi
Edi / KisEdi Sun, 2012-01-01 15:55

Köszi, lehet hogy ki fogom próbálni, most nagyon belendültem az első siker láttán :) Most is kel 2adag a tálakban, az egyiket úgy csináltam h fele sima liszt, fele kukorica liszt, nagyon remélem hogy sikerül ebből is valami finomat kihozni :)

KisEdi
Edi / KisEdi Sun, 2012-01-01 13:33

Tegnap megsütöttem ezt a kenyeret, megkentem a tetejét vízzel, csak hogy tuti legyen :) nagyon-nagyon finom lett, és kiadós, tettem bele lenmagot és napraforgómagot is, a páromnak is nagyon ízlett, azt mondta megtart :D Viszont nekem ez a folyadékmennyiség annyira kevés volt, hogy még csak össze sem állt a tészta. Én tettem még bele langyos vizet amennyit gondoltam hogy kell. Biztos nem írtad el valamelyiket?
Egyébként sütöm ma is, mert már el is fogyott :)

496
finomliszt 250 g
teljes kiőrlésű liszt 250 g
1 kávéskanál
élesztő 20 g
tej 0.5 dl
víz 1.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
szódabikarbóna 1 kk
olívaolaj 2 ek
zabpehely 2 ek