Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenyér Kisvikicától

Házi kenyér Kisvikicától
Házi kenyér Kisvikicától
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a friss házi kenyeret, és mivel apósomtól kaptam hozzá háromrészes kenyérformát, gyakran sütünk kenyeret.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos víz-tej keverékben a cukorral és egy kevés liszttel felfuttatjuk az élesztőt egy nagyobb tálban.
  2. A többi lisztet elkeverjük a sóval, és apránként összedolgozzuk az élesztős keverékkel.
  3. Letakarva, meleg helyen kb fél órát kelesztjük, majd olajos kézzel átdolgozzuk, és kiszaggatjuk a formákba.
  4. Itt újabb 25-30 percig kelesztjük, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
  5. Mikor kisült, kiszedjük a formából, és a sütőben hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 95 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 3 709
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisvikica

Mióta szakács: 2012.09.20.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi kenyér fehér lisztből, fehér kenyér, házi fehér kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

729
finomliszt 75 dkg
1.5 ek
cukor 2 teáskanál
élesztő 3 dkg
tej 2 dl
víz 3 dl