r
Nosalty Logó

"Hawaii" fonott sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
z1
"Hawaii" fonott sertésszűz
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 688 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2746 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2132.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 688 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.3 g

Zsír

  • Összesen
    131.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8530 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2485 mg
  • Nátrium
    4454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 2746 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 122 Kcal

Elkészítés

  1. A szüzet lehártyázzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a mustárral, betakarjuk, és szobahőmérsékleten pihentetjüjk 2 órát.
  2. A burgonyát feltesszük főni.
  3. A chilit mossuk, szeleteljük.
  4. Az ananászt kockázzuk.
  5. A sonkát felcsíkozzuk (apróra vágjuk).
  6. 3 szál kivételével a bacont is felcsíkozzuk.
  7. A főtt burgonyát megtisztítjuk, félretesszük.
  8. A szüzet a "fejétől" indulva 3 csíkra vágjuk úgy, hogy a "fejénél" nem vágjuk szét. Az tartja össze.
  9. A 3 szál bacont, a 3 csík húsra helyezzük, és hagyományos módon összefonjuk.
  10. A végét összetűzzük fogpiszkálóval, hogy a pirításnál ne essen szét.
  11. Serpenyőben kevés olajon szépen körbepirítjuk, majd az előmelegített sütőben 8 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
  12. Mielőtt ezt megtennénk, a felcsíkozott sonkát és bacont lepirítjuk, abban a burgonyát átforgatjuk, kicsit sütjük.
  13. Összeforgatjuk, majd rárakjuk a cheddar sajtot, és a szűzzel együtt a sütőbe tesszük, a sajtot rásütjük. Tulajdonképpen együtt készül el.
  14. Amíg sül a hús és a burgonya, addig a gáz legnagyobb fokozatán egy lapos aljú wokban, kevés olajon az ananászt lepirítjuk, a barnacukrot közben rászórjuk, és rákaramellizáljuk.
  15. Aztán rádobjuk az aprított chilit, és összeforgatjuk.
  16. A végén húsostálra szedjük, és elrendezgetjük az összetevőket, learatjuk a családtól a dicséreteket, és befaljuk az egészet. A mennyiség vagy 3 felnőtt, vagy (mint nálunk) 2+2. A lényeg az időzítés, hogy együtt készüljön el minden. Hát ennyi.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 39663
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 07.

Ajánló

Sör is, bor is. ...ha volna libériás inasom, talán még pezsgőznék is közben.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A 80-as évek súlyosan devalválódott, szoc.sztárreceptjén kívántam egy kicsit változtatni. Azt egy kicsit újrafogalmazni. Hogy sikerült-e, majd eldöntitek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek