r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás kapros túróscsuszával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Harcsapaprikás kapros túróscsuszával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A túrós csuszához

Összesen 1216 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A túrós csuszához

Összesen 4863 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A túrós csuszához

Összesen 205 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2310.4 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    133 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1216 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.3 g

Zsír

  • Összesen
    235.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9241.6 g
  • Cink
    664 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    531 mg
  • Magnézium
    582 mg
  • Foszfor
    3446 mg
  • Nátrium
    2584 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1417.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    68 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    304 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1589 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 4863 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    108 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A túrós csuszához

Elkészítés

A harcsapaprikáshoz

  1. A harcsát tisztítjuk, fejét levágjuk és a gerincnél végigvágva lefejtjük a húst a gerincről és kockára vágjuk.
  2. Olajon pirítjuk a kockára vágott szalonnát, a pörcöt kiemeljük.
  3. Hagymát pirítunk,hozzáadjuk a haldarabokat, kevés vizet, a paprikát, paradicsomot kockákra vágva és a leveskockát, végül a paprikakrémet, ha kell utánsózzuk.
  4. Fedő alatt puhára pároljuk a halat.
  5. A liszttel kevert tejföllel habarjuk, még egyet forralunk rajta.
  6. A csuszatésztát sós vízben főzzük, leszűrjük.
  7. Tálaláskor a tészta mellé helyezzük a halat, a túrót, a szalonnapörcöt a tésztára, végül apróra vágott kaporral szórjuk.
  • Receptkönyvben: 402
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 76170
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 06.

Ajánló

Ebédre, vacsorára, vendégeknek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Harcsapaprikás kapros túróscsuszával
Harmathy Ildikó 313 recept

Sok kedvenc halételem közül ez mindenképpen dobogós helyezett! Úgy gondolom dunai eredetű.

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Üdvözlök Mindenkit! Hát hol is kezdjem, eddig még nem volt szerencsém ehhez az ételhez, de mindenképp szeretném kipróbálni. Az ízek kombinációja harmóniája biztos sok oldalú ebben a hal ételben. A Hal ételeket kedvel?k körében köztudott, hogy a harcsa nagyon finom hal, persze egy jó túrós csusza esetenként, kapros túrós csusza nem megvetend? finom étek. Azt hiszem ennél finomabb ételre nem is tudnék jelenleg gondolni. Jó étvágyat. Miki

Törölt felhasználó

pedig próbáld ki, mert nagyon királyi eledel:)

Bebe1015

Saját fogásként (társaságunk egyik tagjának) sikerült egy 4.10 kg-os harcsát horogra kapni a helyi horgásztóban. Nos bel?le lett a finom harcsapaprikás túrós csuszával. Nagyon ízlett a társaságnak, nem gy?zték eléggé dicsérni. Köszönöm a receptet, nagyon örülök ennek az oldalnak, hogy van és f?leg, hogy megtaláltam. Már ez a kezd? oldalam itthon.

Harmathy Ildikó

Igazán örülök, Kedves Bebe! A pecasikarhez pedig külön gratula! Ildikó

Kacsa951

Idén karácsonyra szeretném elkészíteni ezt a halételt. Azonban némi változtatással. Én az afrikai harcsára gondoltam, mégpedig azért, mert ez egy izmos hal, ami f?zésnél nem esik szét, szépen egyben marad. Az ára is megfelel?, ha nem sikerül horgászással biztosítani a halat. Már elkéstem, mert az afrikai tüd?s hal lévén, ilyentájt már lehorgásszák, nem bírja a hideg id?t. Pár éve már volt szerencsém egy ilyen halacskához, nagyon jó horgász hal, jó harcos, élvezet kifogni.(a dunai szürke harcsa nagyon omlós, puha, inkább rántani való) A további problémám az, hogy én szeretném juhtúrós galuskával elkészíteni, nem csuszával és nem kaprosan, mert azt a család nem nagyon szereti. Az alap receptet szem el?tt tartva próbálkozom, s majd meglátjuk milyen lesz. Köszönet a receptért.

Harmathy Ildikó

Mindenesetre számolj majd be, Kacsa! Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Üdv! Miért kell külön olaj a szalonna alá? Nem enged elég zsírt magából? És ha már leveskocka (bár én nem szeretem), nem lenne jobb halászlé kocka?? Elkészítem ma ebédre ezt a receptet, mert szimpatikus, de kis változtatást eszközlök azért :)

Harmathy Ildikó

OK Davila, majd számolj be! Azért teszek kis olajat a szalonna alá, hogy ameddig elkezd kisülni a szalonna zsrja se kapjon le. Igen újabban én is hagyogatom el a leveskocka használatát, harcsapaprikásba azért teszek inkább leveskockát, mert a paprikás szaftot akarom er?sebben ízesíteni vele, ami azért más, mint a halászlé, vagy legalább is szerintem. Üdv: Ildikó

vica takacs

Szerintem,ha már leveskocka, akkor a pörköltszaft kocka jobb,ha s?r? szaftot szeretnénk.

Aaaniii

Nagyon-nagyon köszönöm a receptet, ma ez alapján készítettem életem elsô harcsapaprikását, és minden várakozásomat felülmúlta, a párom pedig egyenesen odáig volt érte! :-) Kellemes Ünnepeket!

Aaaniii

Ja igen, a leveskockát kihagytam, viszont került bele sûrített paradicsom. :-)

Szilviaa

Tegnap este ez volt az egyik fogás nálunk. Hatalmas sikerem volt vele!:)) Annyit változtattam, hogy pörköltkockát tettem bele. Rettenetesen finom volt, köszi a receptet! Kellemes Ünnepeket!

zsotti7607

Szép Napot Mindenkinek ! Én is megcsináltam (halászlé kockával ), és nagyon bejött ;) . Még annyit módosítottam, hogy nokedlivel tálaltam, és hozzáf?ztem az el?z?leg kisütött szalonnát :P Köszönöm a receptet Ildikó :) !!!

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A túrós csuszához

Címlapról ajánljuk

További cikkek