r
Nosalty Logó

Szezámmagos afrikai harcsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Szezámmagos afrikai harcsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3511 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.8 g

Zsír

  • Összesen
    210.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6741.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    3307 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 3511 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A haldarabokat besózzuk, meglocsoljuk citromlével, és félórán keresztül pihentetjük.
  2. Közben teflonserpenyőben aranyszínűre pirítjuk a szezámmagot.
  3. A haldarabokat beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba és a szezámmagba. Újabb félórát pihentetjük.
  4. A vajat megolvasztjuk, felét beleöntjük egy tepsibe,óvatosan belerakjuk a halat, majd meglocsoljuk az olvasztott vaj másik felével.
  5. Közepesen forró sütőben 20-25 percig sütjük.
  6. Görög salátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 31868
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 01.

Ajánló

Ne csak karácsonykor együnk halat! Az afrikai harcsa finom ízű, húsa szálkamentes, nem zsíros és nincs erős halszaga. Gyermekeknek is nyugodtan adható. A filézett harcsa ára nem sokkal több, mint a filézett csirkemellé. A halrudacskákba vegyes, szinte ellenőrizhetetlen minőségű halak kerülnek. Míg a halgazdaságokból boltba került hal minősége garantált.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szezámmagos afrikai harcsa
Mártika és Feri 107 recept

Az afrikai harcsát hivatalosan először 1984-ben hozták be hazánkba, és még napjainkban is csak 10-15 kisebb-nagyobb halgazdaságban tenyésztik. Melegvízi állat lévén, az afrikai harcsát hazánkban csak termálvizekben vagy az erőművek hulladékhőjét hasznosító gazdaságokban tudják tenyészteni. A recept a 24 óra "Nagy ízvadászat" c. receptversenyére  készült. Fotó: E. Nagy Lajos, Nagy ízvadászat, Axel Springer-Magyarország Kft. Komárom-Esztergom Megyei Irodája, Tatabánya, 2007.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...