Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos afrikai harcsa

Szezámmagos afrikai harcsa
Szezámmagos afrikai harcsa
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az afrikai harcsát hivatalosan először 1984-ben hozták be hazánkba, és még napjainkban is csak 10-15 kisebb-nagyobb halgazdaságban tenyésztik. Melegvízi állat lévén, az afrikai harcsát hazánkban csak termálvizekben vagy az erőművek hulladékhőjét hasznosító gazdaságokban tudják tenyészteni.
A recept a 24 óra "Nagy ízvadászat" c. receptversenyére  készült.
Fotó: E. Nagy Lajos, Nagy ízvadászat, Axel Springer-Magyarország Kft. Komárom-Esztergom Megyei Irodája, Tatabánya, 2007.





 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ne csak karácsonykor együnk halat!
Az afrikai harcsa finom ízű, húsa szálkamentes, nem zsíros és nincs erős halszaga. Gyermekeknek is nyugodtan adható.
A filézett harcsa ára nem sokkal több, mint a filézett csirkemellé.
A halrudacskákba vegyes, szinte ellenőrizhetetlen minőségű halak kerülnek. Míg a halgazdaságokból boltba került hal minősége garantált.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A haldarabokat besózzuk, meglocsoljuk citromlével, és félórán keresztül pihentetjük.
  2. Közben teflonserpenyőben aranyszínűre pirítjuk a szezámmagot.
  3. A haldarabokat beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba és a szezámmagba. Újabb félórát pihentetjük.
  4. A vajat megolvasztjuk, felét beleöntjük egy tepsibe,óvatosan belerakjuk a halat, majd meglocsoljuk az olvasztott vaj másik felével.
  5. Közepesen forró sütőben 20-25 percig sütjük.
  6. Görög salátával tálaljuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 26 320
elküldve: 6
receptkönyvben: 184
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

harcsa szezámmagos bundában

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2009-03-10 12:21

A szlovák magyar barátság helyreállításának reményében
közlöm megjelent receptemet szlovákul is.
Africký sumec so sezamovými semienkami

Pre 4 osoby potrebujeme: 1 kg filé afrického sumca., 1 citrón., soľ., 10 dkg masla., múku., 3-4 vajíčka, 10 dkg sezamových semienok

Postup: Filé osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pol hodinu odležať. Medzitým na teflónovej panvici do zlatista opečieme sezamové semienka. Filé obalíme v múke, v rozšľahaných vajíčkach a sezamových semienkach. Necháme odležať ďalšiu polhodinu. Maslo roztopíme, polovicu vlejeme na pekáč, opatrne vložíme rybu a polejeme druhou polovicou roztopeného masla. V stredne vyhriatej rúre pečieme 20-25 minút. Filé je najchutnejšie, ak sa servíruje s gréckym šalátom.

878
afrikai harcsa 1 kg
citrom 1 db
0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 4 db
szezámmag 10 dkg