r
Nosalty Logó

Epermisu 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epermisu 5.
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 544 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.3 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 2178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. Az eper felét az áfonyával és a barackkal összekeverjük a cukrozott mascarpone-val. Szépen összetörik benne az érett gyümölcs, és beszínezi a krémet.
  2. A tortazselét feloldjuk a baracklében, lassan felmelegítjük. Amikor elkezd sűrűsödni, hagyjuk kicsit langyosodni. Mielőtt visszahűl, és még nem szilárdul meg, beleöntjük a krémbe.
  3. A habport tejjel habverőgéppel kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a krémhez.
  4. A babapiskóta felével kirakjuk a tál alját, amennyire szorosan tudjuk, ráöntjük a krém felét, majd még egy réteg babapiskóta jön rá. A krém másik felét rátesszük.
  5. Kirakjuk a tetejét karikára vágott eperrel. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8715
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Ajánló

Nagyon könnyű, hamar elkészíthető vendégváró, nyári, hűsítő édesség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egész nap nagyon meleg volt, szerettem volna vacsorához egy könnyű, hűsítő desszertet készíteni. Gyorsan kész lett, és nagy sikert aratott a családban, baráti körben!

Címlapról ajánljuk

„Nem használok vörös tonhalat, meg garnélát, mert egyik sem a...

Rövid idő alatt vált az északi part szerelmesei között kedvenccé a Szőlősi Kocsma, aminek már második éve a Société Budapestből, vagy épp a Fleischerből ismerős Krasznai Norbert vezeti a konyháját. Vele, és Korcsmáros Noémivel, akivel a munkában és a magánéletben is egy párt alkotnak, arról beszélgettünk, mit várnak a második balatoni nyártól, mit keresnek a vendégek, ha eljönnek hozzájuk, és hogyan csempészheti bele egy séf a saját stílusát a közönségkedvenc fogásokba.

Kormos Lili

További cikkek