r
Nosalty Logó

Gluténmentes tiramisu torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes tiramisu torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Tiramisu krém

Összesen 937 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Tiramisu krém

Összesen 3743 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Tiramisu krém

Összesen 281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 937 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1989.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    1146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 3743 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Tiramisu krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a fehérjétől külön választjuk. A sárgáját a cukorral habosra verjük. Én géppel készítettem, de habverővel is lehet. Hozzáadjuk a két kanál vizet és a kanál olajat, majd a masszát egy pár percig tovább verjük a legnagyobb fokozaton.
  2. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót.
  3. A tojások fehérjét keményre verjük.
  4. A tojássárga masszához kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a fehérje habot. Egy kanál liszt, egy adag fehérje hab. Óvatosan összedolgozzuk a masszát, csak kanállal dolgozzunk!
  5. 18 cm-es kerek tortaformában sütjük. A sütőt 175 fokra előmelegítve kb 30 percig sütjük. Én a sütő aljában készítettem, mivel első alkalommal az alja sületlen volt, de ez mindenkinek a sütőjétől függ. Amikor megsült (tűpróba), hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.

Tiramisu krém

  1. A tojások sárgáját a porcukorral, a mascarponével, a tejszínnel és a vaníliával összekavarjuk, lehet géppel vagy kanállal is.
  2. A fehérjéből kemény habot készítünk, és óvatosan a mascarponés krémhez keverjük, csak kanállal dolgozzunk.
  3. A kihűlt kávét és a likőrt vagy aromát összekeverjük egy pohárban, ízlés szerint adagoljunk.
  4. A likőrös kávét egy ecsettel a tortalapokon szétkenjük, ezt is ízlés szerint tegyük. Majd a krém következik.
  5. A tortát a következőképpen állítjuk össze: tortalap, likőrös kávé, mascarpone krém, lehet kakaóport szórni rá, majd a tortalap megint, és így tovább. A külsejét krémmel vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6667
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel nem ehetem a rendes liszttel készült süteményeket, így már régóta szerettem volna találni egy piskóta receptet, amiben nincs semmiféle szokatlan hozzávaló. A receptet anyukám ajánlotta. Kicsit féltem, hogy ez is lapos lesz és száraz, de amint a képen is látható, ez nem így történt. A tésztát már többször is elkészítettem, és mindig finom, puhára sikerült, nem száradt ki sütés közben. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne rizsliszttel sütni, és azoknak is, akik egy igazán finom, puha piskótatésztát keresnek. Akár napokig is olyan, mintha friss lenne.

Hozzávalók

Piskóta

Tiramisu krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...