r
Nosalty Logó

Bajai halászlé a Papa bográcsából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Bajai halászlé a Papa bográcsából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2975 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1031 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    359.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10407.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    510 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    773 mg
  • Foszfor
    7060 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    3635.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    11901 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1478 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1618 micro
Összesen 4121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított halat (pontyot) 3-4 centis szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd hagyjuk állni fél-1 órát. A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk.
  2. A halat óvatosan a bográcsba tesszük, rá mehet a hagyma. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a víz a halat bőven ellepje.
  3. Mikor már forr a víz, hozzáadhatjuk a fűszerpaprikát, illetve ízlés szerint sózhatjuk is. Amire figyelni kell, hogy nem szabad keverni a levet, legfeljebb a bográcsban forgatni.
  4. Ízesítés után 3-4 percig hagyjuk a levet forrni, majd levehetjük a tűzről. A halszeleteket külön tálon tálaljuk. A levet nem mindig szokták leszűrni, de vannak, akik nem szeretik benne a hagymadarabokat, ilyenkor külön tálba leszűrhetjük.
  5. A gyufatésztát kifőzzük, és a halászlével együtt tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9750
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baján nagy hagyománya van a halászlének. A receptek generációról generációra szállnak. Az igazi bajai halászlé fatűzön, bográcsban készül, ami miatt úgy tartják, ez inkább férfimunka, általában a családfő készíti. Engem a nagypapám tanított meg erre a receptre, aki mindig saját maga fogta a halat is. Minden ünnepnapon, születésnapokon, hétvégeken került a családi asztalra belőle. A nagypapám mindig úgy tartotta: Az egyszerűségében van a jó halászlé titka!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?