Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajai halászlé a Papa bográcsából

Bajai halászlé a Papa bográcsából
Bajai halászlé a Papa bográcsából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Baján nagy hagyománya van a halászlének. A receptek generációról generációra szállnak. Az igazi bajai halászlé fatűzön, bográcsban készül, ami miatt úgy tartják, ez inkább férfimunka, általában a családfő készíti. Engem a nagypapám tanított meg erre a receptre, aki mindig saját maga fogta a halat is. Minden ünnepnapon, születésnapokon, hétvégeken került a családi asztalra belőle.

A nagypapám mindig úgy tartotta: Az egyszerűségében van a jó halászlé titka!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított halat (pontyot) 3-4 centis szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd hagyjuk állni fél-1 órát. A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk.
  2. A halat óvatosan a bográcsba tesszük, rá mehet a hagyma. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a víz a halat bőven ellepje.
  3. Mikor már forr a víz, hozzáadhatjuk a fűszerpaprikát, illetve ízlés szerint sózhatjuk is. Amire figyelni kell, hogy nem szabad keverni a levet, legfeljebb a bográcsban forgatni.
  4. Ízesítés után 3-4 percig hagyjuk a levet forrni, majd levehetjük a tűzről. A halszeleteket külön tálon tálaljuk. A levet nem mindig szokták leszűrni, de vannak, akik nem szeretik benne a hagymadarabokat, ilyenkor külön tálba leszűrhetjük.
  5. A gyufatésztát kifőzzük, és a halászlével együtt tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 5 829
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

danepipo

Mióta szakács: 2017.12.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

bajai halászlé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1031
ponty 2 kg
törpeharcsa 0.5 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 ek
víz 2 l
gyufatészta 500 g