r
Nosalty Logó

Vegyes halleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Vegyes halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 503 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3004 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 39 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2480 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 503 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    354.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12627.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    7466 mg
  • Nátrium
    3335 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    6118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    14880 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    1357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 3004 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 39 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halakat megtisztítjuk és feldaraboljuk.
  2. Kb. 4 liter vízbe odatesszük főni az apróhalakat, a pontynak a fejét és farkát a felaprított hagymával, krumplival, paradicsommal és paprikával. Amikor a hal húsa teljesen leválik a szálkákról, levesszük a tűzről, és átpaszírozzuk a jó öreg paradicsompaszírozón.
  3. Az átpaszírozott alaplevet visszatesszük a tűzre, és ízesítjük sóval, borssal.
  4. 1 ek zsírt felolvasztunk, elkeverjük benne a fűszerpaprikát és az őrölt csípőspaprikát, merünk rá egy merőkanál alaplevet, s feloldjuk benne a 2 halászlékockát, majd az egészet hozzáöntjük az alapléhez.
  5. Beletesszük a pontyszeleteket, és 30 perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19239
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt az ételt azért hívjuk hallevesnek és nem halászlének, mert édesapám szerint a halászt nem kell megfőzni, mert különben legközelebb ki fogná ki nekünk a halat a Tiszából.

Hozzászólások

Tarackos

Édesapádnak igaza van,de a humoros megjegyzése nélkül is ennek a hallevesnek semmi köze a halászléhez,hiszen abba nem teszünk zsírt,halászlékockát meg borsot s?t krumplit sem.Ett?l függetlenül lehet ez egy jó halleves.

kelemen erzsebet

Az én édesapám is ugyanezt mondta, hogy halleves, és nem halászlé, mert halból f?zzük, nem halászból. És pont így készítette, mikor még élt. Igaz, mi nem a szabolcsi oldalán, hanem a bodrogközin vagyunk a Tiszának, de hasonló az öregek gondolkodása. A töltött káposztát is pont úgy készítjük, mint ahogy Te leírtad. Utánozhatatlan ízvilág.

Figura57

Milyen csodálatos is a magyar nyelv. A halász által f?zött lé, az márpedig halászlé. Már csak a nyelvünk és a hagyományaik miatt is. Régen az egyszer? emberek, egyszer?en, lényegre tör?en beszéltek és nem körmondatokban. Így keletkezett a halászlé elnevezés is. Meg a palócleves, gulyásleves...stb, sorolhatnám, mint ahogy a gulyáslevesben sem a Józsi gulyás van belef?zve. Gondoljuk ezt mi, persze ki tudja? Egy id?ben nagyon fogyatkoztak a gulyások, hát...? Magában a recept érdekes, biztosan finom is, de nem autentikus...ez egy halból f?zött leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek