r
Nosalty Logó

Vegyes halleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vegyes halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 503 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3004 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 39 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2480 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 503 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    354.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12627.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    7466 mg
  • Nátrium
    3335 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    6118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    14880 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    1357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 3004 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 39 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halakat megtisztítjuk és feldaraboljuk.
  2. Kb. 4 liter vízbe odatesszük főni az apróhalakat, a pontynak a fejét és farkát a felaprított hagymával, krumplival, paradicsommal és paprikával. Amikor a hal húsa teljesen leválik a szálkákról, levesszük a tűzről, és átpaszírozzuk a jó öreg paradicsompaszírozón.
  3. Az átpaszírozott alaplevet visszatesszük a tűzre, és ízesítjük sóval, borssal.
  4. 1 ek zsírt felolvasztunk, elkeverjük benne a fűszerpaprikát és az őrölt csípőspaprikát, merünk rá egy merőkanál alaplevet, s feloldjuk benne a 2 halászlékockát, majd az egészet hozzáöntjük az alapléhez.
  5. Beletesszük a pontyszeleteket, és 30 perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 19616
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt az ételt azért hívjuk hallevesnek és nem halászlének, mert édesapám szerint a halászt nem kell megfőzni, mert különben legközelebb ki fogná ki nekünk a halat a Tiszából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek