r
Nosalty Logó

Hamis gesztenyeszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Hamis gesztenyeszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládé máz

Összesen 1844 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládé máz

Összesen 7379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládé máz

Összesen 374 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1844 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    460.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2909.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    757.4 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3355 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2468 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 7379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokoládé máz

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és egy csipet sóval, majd szitáljuk egy tálba. Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, morzsoljuk össze, majd keverjük hozzá a porcukrot.
  2. Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, kanalazzuk bele a mézet, üssük bele a tojást, adjunk hozzá egy evőkanál hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Ha szükséges, gyúrás közben még adhatunk hozzá egy pici vizet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.)
  3. Az összegyúrt tésztát osszuk el kétfelé, és az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd helyezzük egy zsírozott, lisztezett tepsi hátára. (Én enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtottam tepsi méretűre, majd a papírral együtt tettem a tepsi hátára és úgy sütöttem meg.)
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 6-8 perc alatt süssük világos zsemleszínűre. Légkeverésnél 170 fokon, 6 percig.
  5. A sütőből kivéve helyezzük a sütőpapírral együtt egy rácsra a tésztalapot, majd úgy hűtsük ki. A másik tésztagombóccal is így járjunk el.

Töltelék

  1. A krumplit enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le, és egy krumplinyomón, még forrón nyomjuk át, majd hűtsük ki teljesen. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a felkockázott puha margarint, majd keverjük jó habosra.
  2. Ezután először keverjük hozzá az áttört, kihűtött krumplit, majd a darált diót, a rumot, és szintén keverjük jó habosra. A tepsit amelyiknek a hátán megsütöttük a lapokat, béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük bele az egyik tésztalapot.
  3. Ezután egyenletesen kenjük rá a krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot, és a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk egy kicsit le.

Csokoládé máz

  1. Egy serpenyőben olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a porcukrot, a kakaót, és a vizet. (egy keverhető masszát kell kapni, így ha szükséges akkor még egy pici vizet öntsünk hozzá)
  2. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd addig főzzük, míg szép sima és fényes masszát kapunk. (Nem kell felforralni!!!) Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, hűtsük éppen csak langyosra.
  3. A tepsiben lévő sütemény tetején egyenletesen kenjük el a mázat, majd tegyük pár órára, vagy egész éjszakára hideg helyre, hogy a máz kellően megdermedjen. Érdemes a süteményt már előző nap elkészíteni, mert így a máznak van ideje megszáradni, és az ízek is jobban összeérnek.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 7452
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokoládé máz

Címlapról ajánljuk

9 kiváló hely országszerte, ahonnan nyugodt szívvel rendelhetsz bejglit

Bejgli nélkül épp úgy elképzelhetetlen a karácsony, mint Last Christmas vagy Igazából szerelem nélkül. Van, ahol generációról generációra öröklődő recept alapján készül az ünnepi sütemény, de szerencsére annak sem kell aggódnia, aki nem tud/akar nekilátni otthon a bejglisütésnek. Mutatunk kilenc opciót, ahonnan bátran rendelhetsz, akár a klasszikus, akár az új ízek rajongója vagy. De van ötletünk annak is, aki speciális étrendet folytat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...