Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dióhabos reszelt linzer

Dióhabos reszelt linzer
Dióhabos reszelt linzer
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi receptem, amit édesanyám hagyott rám. Sokszor megsütöttem. Nagyon finom, omlós sütemény a végeredmény.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 1 db reszelt citrom héja
  • 1-2 ek tejföl

A töltelékhez:

  • 4 tojásfehérje kemény habja
  • 20 dkg darált dió
  • 3 ek baracklekvár
  • 10 dkg porcukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk.
  2. A tésztát hűtőbe tesszük egy órára, hogy lehűljön, könnyen tudjunk vele dolgozni.
  3. Célszerű a reszelni kívánt darabot fagyasztóba tenni!
  4. Az egyik felét tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk.
  5. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a darált diót és a lekvárt.
  6. Rásimítjuk a tésztára, a tetejére ráreszeljük a másik fele tésztát.
  7. 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25×39 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 883
elküldve: 12
receptkönyvben: 380
elkészítve: 40/50
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

dióhabos linzer, diós sütemény, habos diós linzer

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Sun, 2014-07-13 11:02

Kedves Edit,
nem tudtam kivárni a választ és begyúrtam a tésztát.
Már meg is sült.
A reszeléssel nem volt semmi gondom.
A sütőpor hiánya miatt úgy gondoltam, hogyha az alsó részt is lereszelem, lazább tésztát kapok. S láss csodát valóban nagyon finom lett a süti.Végül a recepten csak két dolgot módosítottam: egy csipet sót tettem a tésztába és egy kis van.cukrot a diós habos krémbe. A süti íze fantastikus az állaga tökéletes. Köszönet a finom receptért. ...Ja és sütőpor valóban nem kell bele. :)

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2014-07-13 19:09

Kedves Zuzu!
Sajnálom,hogy nem tudtam válaszolni időben,de ahogy a receptben írtam,úgy sütöttem.
Örülök a sikerednek.
Ez a hét az unokáké volt,most tudtam jönni géphez.
Üdvözöllek:Edit.

Filamér
Filamér Fri, 2014-04-25 10:33

Kedves Edit, a tésztát a normál sajtreszelőn, vagy nagyobb lyukú (mondjuk káposztareszelőn) szoktad reszelni? A képen látható sütinek az alját csak nyújtva tetted bele a tepsibe? Köszi, Filamér

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2014-04-25 10:53

Kedves Filamér!
A tepsi aljába nyújtottam a tésztát,a tetejére káposzta reszelőn reszeltem a tésztát.
A reszelt tésztát is ezen a reszelőn készítem.
Üdv:Edit.

Hajna.74
Hajna.74 Mon, 2014-03-31 12:09

Kedves Edit!
Én elkészítettem hétvégén ezt a sütit, igaz diabetikus változatban, de még így is tökéletes lett. Reszelni is tudtam a tésztát, pedig nem hűtöttem le előtte. Köszi a receptet, gyakran meg fogom sütni! :)

Meli1975
Meli1975 Sun, 2014-03-30 10:42

Nem tudom,hogy aki ezt a receptet felrakta megsütötte e egyáltalán mert akkor nézze át mert szerintem valami kimaradt.A tésztát akkor lehet lereszelni ha előtte le van fagyasztva mert különben ezt reszelni lehetetlen.De azért sok sikert mindenkinek hozzá!

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2014-03-30 20:50

Kedves Meli!
A recept felrakó én voltam és az én kezem munkája,ami nagyon sikeres lett.
Az,hogy lehűtöm a tésztát vagy sem,az nem mérvadó.
Ha ragad akkor lehűtöm,de mivel a receptbe nem írtam,(de már frissítettem,hozzá írtam )valószínű,hogy nem hűtöttem le,de lereszeltem.
A beküldött receptjeim,fotóim az én tulajdonom .
Ki kérem a gyanúsítgatást,mert más tollával sosem ékeskedtem.