r
Nosalty Logó

Dióhabos reszelt linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Dióhabos reszelt linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 644 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5165 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 404 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 644 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    280.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1473 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1015 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 5165 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 404 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk.
  2. A tésztát hűtőbe tesszük egy órára, hogy lehűljön, könnyen tudjunk vele dolgozni.
  3. Célszerű a reszelni kívánt darabot fagyasztóba tenni!
  4. Az egyik felét egy 25x39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk.

A töltelékhez

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a darált diót és a lekvárt.
  2. Rásimítjuk a tésztára, a tetejére ráreszeljük a másik fele tésztát.
  3. 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 44272
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dióhabos reszelt linzer
VnéEdit 295 recept

Régi receptem, amit édesanyám hagyott rám. Sokszor megsütöttem. Nagyon finom, omlós sütemény a végeredmény.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nem tudom,hogy aki ezt a receptet felrakta megsütötte e egyáltalán mert akkor nézze át mert szerintem valami kimaradt.A tésztát akkor lehet lereszelni ha el?tte le van fagyasztva mert különben ezt reszelni lehetetlen.De azért sok sikert mindenkinek hozzá!

VnéEdit

Kedves Meli! A recept felrakó én voltam és az én kezem munkája,ami nagyon sikeres lett. Az,hogy leh?töm a tésztát vagy sem,az nem mérvadó. Ha ragad akkor leh?töm,de mivel a receptbe nem írtam,(de már frissítettem,hozzá írtam )valószín?,hogy nem h?töttem le,de lereszeltem. A beküldött receptjeim,fotóim az én tulajdonom . Ki kérem a gyanúsítgatást,mert más tollával sosem ékeskedtem.

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Én elkészítettem hétvégén ezt a sütit, igaz diabetikus változatban, de még így is tökéletes lett. Reszelni is tudtam a tésztát, pedig nem h?töttem le el?tte. Köszi a receptet, gyakran meg fogom sütni! :)

VnéEdit

Köszönöm szépen Hajna.Szép napot kívánok:Edit.

Filamér

Kedves Edit, a tésztát a normál sajtreszel?n, vagy nagyobb lyukú (mondjuk káposztareszel?n) szoktad reszelni? A képen látható sütinek az alját csak nyújtva tetted bele a tepsibe? Köszi, Filamér

VnéEdit

Kedves Filamér! A tepsi aljába nyújtottam a tésztát,a tetejére káposzta reszel?n reszeltem a tésztát. A reszelt tésztát is ezen a reszel?n készítem. Üdv:Edit.

Zuzu Petasz

Kedves Edit! Süt?por nem kell bele? Köszönettel: z.

Zuzu Petasz

Kedves Edit, nem tudtam kivárni a választ és begyúrtam a tésztát. Már meg is sült. A reszeléssel nem volt semmi gondom. A süt?por hiánya miatt úgy gondoltam, hogyha az alsó részt is lereszelem, lazább tésztát kapok. S láss csodát valóban nagyon finom lett a süti.Végül a recepten csak két dolgot módosítottam: egy csipet sót tettem a tésztába és egy kis van.cukrot a diós habos krémbe. A süti íze fantastikus az állaga tökéletes. Köszönet a finom receptért. ...Ja és süt?por valóban nem kell bele. :)

VnéEdit

Kedves Zuzu! Sajnálom,hogy nem tudtam válaszolni id?ben,de ahogy a receptben írtam,úgy sütöttem. Örülök a sikerednek. Ez a hét az unokáké volt,most tudtam jönni géphez. Üdvözöllek:Edit.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!