r
Nosalty Logó

Dióhabos reszelt linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Dióhabos reszelt linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    280.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1473 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1015 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 5165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk.
  2. A tésztát hűtőbe tesszük egy órára, hogy lehűljön, könnyen tudjunk vele dolgozni.
  3. Célszerű a reszelni kívánt darabot fagyasztóba tenni!
  4. Az egyik felét egy 25x39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk.

A töltelékhez

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a darált diót és a lekvárt.
  2. Rásimítjuk a tésztára, a tetejére ráreszeljük a másik fele tésztát.
  3. 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 339
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 61511
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Régi receptem, amit édesanyám hagyott rám. Sokszor megsütöttem. Nagyon finom, omlós sütemény a végeredmény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek