Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós varázs

Diós varázs
Diós varázs
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik haverom anyukája kínált meg először ilyen sütivel, és íme, én is kipróbáltam.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

A cukor mennyiségeket én tapasztaltam ki, nekünk ilyen édesen kiváló. Aki szereti az édességet, az persze tehet bele több cukrot, és lekvárral is vastagabban megkenheti.
A tetejére aki ügyes, csokimázat is készíthet, nekem a tortabevonó egyszerűbb.
Valóban nem kell bele tojás, a tejtől fog összeállni!
Finom, puha lesz!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta anyagait összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. (Ha nagyon ragadna, lisztet teszünk még hozzá.)
  2. Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszurkáljuk villával.
  4. Megkenjük lekvárral, majd az előzőleg ledarált diót összekeverjük a porcukorral.
  5. Megszórjuk a lekvár tetejét úgy, hogy még két lapra való mennyiség maradjon belőle.
  6. Majd a következő lappal ugyanígy járunk el. Nyújtjuk, szurkáljuk, kenjük, szórjuk.
  7. A legutolsó lapot a negyediket, csak szurkáljuk.
  8. Megsütjük. (Akkor jó, mikor a széle barnul kissé.)
  9. Ha megsült, tortabevonót kenünk a tetejére.
  10. Hűtőben állni hagyjuk 1 órát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 701
elküldve: 4
receptkönyvben: 205
elkészítve: 3/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
750 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis zserbó, diós-lekváros szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1273
margarin 30 dkg
finomliszt 55 dkg
porcukor 4 ek
sütőpor 1.5 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
tej 0.5 dl
dió 30 dkg
porcukor 3 ek
lekvár/ dzsem 20 dkg
tortabevonó 10 dkg
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek