r
Nosalty Logó

Cukormázas diós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hevike
Cukormázas diós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 6861 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    424.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4781.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2173 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.7 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2407 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1509 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 6861 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint, zsírt, és a porcukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt héját.
  2. Belekeverjük a darált diót, majd a lisztet és a sütőport is.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tésztához keverjük. Ha szükséges kevés tejföllel lazíthatjuk a tésztát.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsiben elsimítjuk, és megsütjük.
  5. A tojássárgáját a porcukorral alaposan kikeverjük, és a még forró süteményre egyenletesen rákenjük, és hagyjuk megszáradni.
  6. Ha kihűlt, akkor lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 23858
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Aki irtózik attól, hogy nyers tojássárgát kell a sütemény tetejére kenni, annak ajánlom, hogy miután kikeverte a tojássárgát a porcukorral, utánna gőz fölött kevergesse még egy kicsit. Ezután kenje rá a süteményre, és még lehet kicsit szárítani a sütőben is. Így azért is jobb, mert a porcukor rendesen feloldódik a tojásban, a sütemény állagán pedig nem ront.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam a receptet pár éve. Az eredeti receptben csokimázt kell a  tetejére csorgatni, de én nem szoktam. Ez egy elég édes sütemény így is. A cukor mennyiségén nyugodtan lehet csökkenteni.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...