r
Nosalty Logó

Cukormázas diós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hevike
Cukormázas diós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1143 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 6861 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 384 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1143 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    424.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4781.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2173 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.7 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2407 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1509 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 6861 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 384 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint, zsírt, és a porcukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt héját.
  2. Belekeverjük a darált diót, majd a lisztet és a sütőport is.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tésztához keverjük. Ha szükséges kevés tejföllel lazíthatjuk a tésztát.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsiben elsimítjuk, és megsütjük.
  5. A tojássárgáját a porcukorral alaposan kikeverjük, és a még forró süteményre egyenletesen rákenjük, és hagyjuk megszáradni.
  6. Ha kihűlt, akkor lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 23566
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Aki irtózik attól, hogy nyers tojássárgát kell a sütemény tetejére kenni, annak ajánlom, hogy miután kikeverte a tojássárgát a porcukorral, utánna gőz fölött kevergesse még egy kicsit. Ezután kenje rá a süteményre, és még lehet kicsit szárítani a sütőben is. Így azért is jobb, mert a porcukor rendesen feloldódik a tojásban, a sütemény állagán pedig nem ront.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam a receptet pár éve. Az eredeti receptben csokimázt kell a  tetejére csorgatni, de én nem szoktam. Ez egy elég édes sütemény így is. A cukor mennyiségén nyugodtan lehet csökkenteni.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek