Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-diós kocka Katica konyhájából

Rumos-diós kocka Katica konyhájából
Rumos-diós kocka Katica konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy diós finomság!!!... habkönnyű tészta. Gyerekek is fogyaszthatják, mert sütés közben az alkohol eltávozik. Jobban szeretem alkalmazni a rumot, mint az aromát.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, amíg összeállítjuk a tölteléket.
  2. Kivéve a hűtőből a tésztát kétfelé osztjuk, mindkettőt kinyújtjuk kb. 30×20 cm téglalappá.
  3. Az egyiket a sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral. Ráöntjük a tölteléket, egyenletesen eldolgozzuk, majd a tetejére borítjuk a másik kinyújtott lapot.
  4. Tetejét villával kissé megszurkáljuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  5. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágva, porcukorral hintve szervírozzuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk. A diót, lisztet, cukrokat, szódabikarbónát összekeverjük.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A száraz hozzávalókhoz öntjük a kissé lehűlt vajat, a rumot, és annyi tejjel összekeverjük, hogy a töltelék piskóta sűrűségű legyen, majd óvatosan beledolgozzuk a habot is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 184
elküldve: 2
receptkönyvben: 68
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós sütemény, rumos diós süti, rumos diós sütikocka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

376
finomliszt 20 dkg
vaj 4 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
porcukor 7.5 dkg
1 csipet
tojássárgája 3 db
tejföl 1 ek
sárgabaracklekvár 5 ek
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
dió 15 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
tojásfehérje 3 db
tej 1.5 dl
rum 2 ek