r
Nosalty Logó

Tarkababos chilis bab

Kodak
Tarkababos chilis bab
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

673
Kalória
53.5g
Fehérje
73.9g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
190.2g
Víz
81.3g
Koleszterin
16.9g
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4046 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2941.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    1782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    13423 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 673 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    320.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17647 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    83 mg
  • Magnézium
    1379 mg
  • Foszfor
    3716 mg
  • Nátrium
    10690 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    443.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

Víz

  • Összesen
    1141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2163 micro
  • Kolin:
    1212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    2665 micro
  • β-crypt
    345 micro
  • Likopin
    80539 micro
  • Lut-zea
    1935 micro
Összesen 4046 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    3843 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

  1. Áztassuk be a babot 10-12 órán keresztül. A vizet egyszer, a felhasználás előtt 1 órával cseréljük ki!
  2. A beáztatott és lecsöpögtetett babot feltesszük kb. 1,5 liter vízben főni. A főzés ideje 1 óra legyen. Közben 1 teáskanál só mehet bele.
  3. Egy másik lábosban, az olajon megpirítjuk kissé a hagymát, majd hozzáadjuk a darált marhahúst. Addig kavargatjuk, míg ki nem világosodik (kb. 5-10 perc). Közben belekeverünk 1 teáskanál sót és 2-3 csipet borsot.
  4. Ezt követően a húshoz keverjük a sűrített paradicsomot. Ha valaki szeretné paradicsomosabbra, tehet bele még egy dobozzal.
  5. Utána összekeverjük a babbal és annak főzőlevével, majd együtt főzzük 1 órán keresztül. Közben ellenőrizzük a babunkat! Ha már puha, akkor nem kell 1 órát főzni, elég 30-45 percet is.
  6. Végül mehet bele a kukorica és a mexikói alap, illetve 2-3 dl víz, attól függően, hogy mennyire főtte el a levét készülő ételünk. 15-20 perc főzés után lehet is tálalni.

Recept infó

  • Főzés ideje: 150 p

Ez a chilis bab anyukám receptje szerint készült, házi tarkababból. A kukorica sem konzervből kerül bele, inkább a fagyasztottal szeretek dolgozni. A mexikói alapot azért teszem bele, mert sokféle összetevőt tartalmaz, így nem kell külön összevásárolni az ételbe illő fűszereket. Egyszerű, gyorsan elkészülő, finom étel. Azok számára is megfelelő, akik nem rajonganak a csípős ételekért.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...