r
Nosalty Logó

Hamis carbonara spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A'la Atya
Hamis carbonara spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Szósz

Tészta

Összesen 547 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Szósz

Tészta

Összesen 3280 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Szósz

Tészta

Összesen 274 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 547 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6572.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    3965 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1351 micro
Összesen 3280 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

Szósz

Tészta

Elkészítés

Szósz

  1. Az olajat a kisebb darabokra tépkedett sonkaszeletekkel együtt egy teflon serpenyőben pirítjuk 1-2 percig, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Együtt pirítjuk még 1-2 percig, majd felöntjük a tejföllel és a tejszínnel. Átforgatjuk, és belemorzsoljuk a leveskockát. Borssal ízesítjük, mivel a sonka sótartalma miatt sóznunk nem kell.
  2. Fedő alatt 3-4 percig alacsony lángon főzzük, majd a főzés utolsó percében rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  3. Az elkészült tésztával összeforgatjuk, majd forrón tálaljuk. Díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel.

Tészta

  1. A 3 liter vizet felforraljuk a vajjal és a sóval együtt egy nagyobb lábasban. Ezután a tésztát a csomagolásán feltüntetett ideig főzzük, majd leszűrjük.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 74
  • 7 napos nézettség: 1212
  • Össznézettség: 250361
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 12.

Ajánló

Száraz fehérbor társaságában a legjobb!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hamis carbonara spagetti
A'la Atya 38 recept

A gyors ebédek utáni kutatás egy újabb állomása. Valóban igen gyors és egyszerű finomságról van szó, hiszen "néhány perc" az elkészítése. Csak legyen otthon minden, ami szükséges hozzá. Ezek közül is a legfontosabb a sonka, mely - ha lehet - legyen házi, füstölt sonka! Ez az összetevő határozza meg az ételünk ízét és minőségét.  Mivel éttermekben sokszor többet kell rá várnunk, mint amennyi idő alatt elkészül, bátran készítsük el otthonunkban, és győződjünk meg róla, hogy: "mindenhol jó, de a legjobb otthon"!

Hozzászólások

terranova56

Lehet rosszul látok, de mintha a képen nem spagetti lenne

szboglar

Csak egy a gond, hogy a képen nem spagetti van....

Hobbychef

Az étel egy kellemes sonkás, tejfölös tészta, de annyira hamis, hogy semmi köze a spaghetti carbonara-hoz. Nem csak azért, mert a fotón nem spagetti van, de az összetev?k sem passzolnak ehhez az ételhez. Nem sonka kell hozzá, hanem panchetta, hiányzik a kétféle sajt: a pecorino romano és a parmezán, a tojás (az egyik legfontosabb hozzávaló), felesleges a tejszín és a tejföl, a leveskocka, a fehérbor, a petrezselyem. Az elkészítés értelmezhetetlen az er?sen eltér? összetev?k miatt. A tészta a selymességét nem a tejszínt?l és pláne a tejfölt?l, hanem a tészta f?z?levét?l kapja. A leveskocka az pedig egy szentségtörés. Az étellel egyébként nincs bajom, de miért kellett ezt carbonara-nak nevezni? Egy olasz kitérne a hitéb?l. Én sokat jártam Olaszországba, úgy-hogy én is.

zsuzsi965

Sem nem spagetti, sem nem carbonara, de legalább hamis... de az adminok odavannak érte :DD

Hozzávalók

Szósz

Tészta

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.