r
Nosalty Logó

Chilis udon carbonara

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Chilis udon carbonara
adag
Főzés
perc
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 932 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1864 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2749.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    2073 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 932 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5498.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    4146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 1864 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 415 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk vékony kockákra a szalonnát, majd egy serpenyőben, alacsony lángon pirítsuk olívaolajon zsírjára és ropogósra, a fokhagymával együtt.
  2. Szűrjük le, a kisült zsiradékot öntsük egy tálba, a szalonnát pedig tálalásig tegyük félre.
  3. Az egész tojást és a tojássárgáját jó sok parmezánnal keverjük ki, csorgassuk hozzá a szalonnából kisült zsiradékot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, végül keverjük bele a ropogós chiliolajat is.
  4. Eközben 2 perc alatt főzzük ki az udontésztát lobogó vízben, majd rögtön a vízből rakjuk át a tojásos keverékbe.
  5. Tegyük a tésztafőzővíz tetejére, hogy csak a gőz érje egészet. Pár perc alatt, folyamatos kevergetés mellett a szósz besűrűsödik, és mindenhol bevonja a tésztát.
  6. Tálaláskor helyezzünk a közepére egy tojássárgáját, szórjuk meg a pirított szalonnával, locsoljuk meg egy kevés chili- illetve olívaolajjal, és borsozzuk ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2870
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 05.

Ajánló

z

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis udon carbonara
Gerzsenyi Flóra 427 recept

Ez a carbonara távol-keleti reflektorfénybe kerül a japán udontészta és a kínai Laoganma szereplésének köszönhetően. A Laoganma vagy más néven Old Godmother egy Kínában gyártott fűszeres, olajos és ropogós (!) chiliszósz, mely hazájában a legkelendőbb termékek egyike. A márkát egy kínai hölgy alapította a '80-as években, népszerűsége azóta is töretlen világszerte. Az udon remekül felszívja a fényes, pikáns és umamiban gazdag mártást, minden egyes falat lucskos és szürcsögős, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...