r
Nosalty Logó

Chilis udon carbonara

Gerzsenyi Flóra
Udon carbonara
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

932
Kalória
26.2g
Fehérje
75.9g
Szénhidrát
57g
Zsír
54.5g
Víz
362.2g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
231.5mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 932 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1864 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2749.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    2073 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 932 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5498.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    4146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 1864 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 415 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk vékony kockákra a szalonnát, majd egy serpenyőben, alacsony lángon pirítsuk olívaolajon zsírjára és ropogósra, a fokhagymával együtt.
  2. Szűrjük le, a kisült zsiradékot öntsük egy tálba, a szalonnát pedig tálalásig tegyük félre.
  3. Az egész tojást és a tojássárgáját jó sok parmezánnal keverjük ki, csorgassuk hozzá a szalonnából kisült zsiradékot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, végül keverjük bele a ropogós chiliolajat is.
  4. Eközben 2 perc alatt főzzük ki az udontésztát lobogó vízben, majd rögtön a vízből rakjuk át a tojásos keverékbe.
  5. Tegyük a tésztafőzővíz tetejére, hogy csak a gőz érje egészet. Pár perc alatt, folyamatos kevergetés mellett a szósz besűrűsödik, és mindenhol bevonja a tésztát.
  6. Tálaláskor helyezzünk a közepére egy tojássárgáját, szórjuk meg a pirított szalonnával, locsoljuk meg egy kevés chili- illetve olívaolajjal, és borsozzuk ízlés szerint.

Recept infó

  • Főzés ideje: 30 p

Ez a carbonara távol-keleti reflektorfénybe kerül a japán udontészta és a kínai Laoganma szereplésének köszönhetően. A Laoganma vagy más néven Old Godmother egy Kínában gyártott fűszeres, olajos és ropogós (!) chiliszósz, mely hazájában a legkelendőbb termékek egyike. A márkát egy kínai hölgy alapította a '80-as években, népszerűsége azóta is töretlen világszerte. Az udon remekül felszívja a fényes, pikáns és umamiban gazdag mártást, minden egyes falat lucskos és szürcsögős, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...