r
Nosalty Logó

Chilis udon carbonara

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Chilis udon carbonara
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 932 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1864 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2749.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    2073 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 932 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5498.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    4146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 1864 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 415 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk vékony kockákra a szalonnát, majd egy serpenyőbe olívaolajon a fokhagymával együtt alacsony lángon pirítsuk zsírjára és ropogósra.
  2. Szűrjük le és a kisült zsiradékot egy tálba, a szalonnát pedig tálalásig tegyük félre.
  3. Az egész tojást és a tojássárgáját jó sok parmezánnal keverjük ki, csorgassuk hozzá a szalonnából kisült zsiradékot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint végül keverjük bele a ropogós chili olajat is.
  4. Eközben 2 perc alatt főzzük ki az úton tésztát, lobogó vízben majd rögtön a vízből helyezzük bele a tojásos keverékbe.
  5. Tegyük a tészta főzővíz tetejére, hogy csak a gőz érje egészet. Pár perc alatt, folyamatos kevergetés mellett a szólsz besűrűsödik és csodásan mindenhol bevonja a tésztát.
  6. Tálaláskor helyezzünk a közepére egy tojássárgáját, szórjuk meg a pirított szalonnával, locsoljuk meg egy kevés chili, illetve olívaolajjal és borsozzuk ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 1804
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 05.

Ajánló

z

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis udon carbonara
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Ez a carbonara távol-keleti reflektorfénybe kerül a japán udon tészta és kínai Laoganma hozzáadásának köszönhetően. A Laoganma vagy más néven Old Godmother, egy Kínában gyártott fűszeres, ropogós, olajos chili szósz és hazájában (is) a legkelendőbbek termékeke egyike. A márkát egy teljesen átlagos kínai asszony alapította a 80-as években és népszerűsége azóta is töretlen világszerte. A receptben, amellett, hogy az unod remekül felszívja a fényes, pikáns és umamiban gazdag mártást, minden egyes falat lucskos és szűrcsőgős, ahogy a nagykönyveb megvan írva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek