r
Nosalty Logó

Carbonara spagetti ahogy Szandi készíti

NS
Carbonara spagetti ahogy Szandi készíti
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1496
Kalória
63.3g
Fehérje
104.5g
Szénhidrát
90.8g
Zsír
265.6g
Víz
349g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
10.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1496 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5985 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3657.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    1558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 1496 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.2 g

Zsír

  • Összesen
    363.2 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14631.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    513 mg
  • Kálcium
    3433 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    3870 mg
  • Nátrium
    6230 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1062.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1993 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    587 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1504 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1890 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3667 micro
Összesen 5985 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát (a vízbe teszünk egy kevés olajat és sót).
  2. Míg a tészta készül, egy csepp olajon a bacont megpirítjuk. Ha kész leszűrjük, és félretesszük egy tálba.
  3. A felszeletelt újhagymát, és a fokhagymanyomóval összenyomott fokhagymát egy kevés olajon dinszteljük.
  4. A következő lépésben a főzőtejszínt és a 2 tojássárgáját összekeverjük, ételízesítővel és borssal ízesítjük, majd belereszeljük a sajt negyedét.
  5. Ezt a szószt összekeverjük a baconnal, illetve az újhagymával és a fokhagymával. Majd kis lángon egy picit összerottyantjuk.
  6. Ha kész a tészta leszűrjük, és egy tálban összekeverjük a kész szószunkkal.
  7. Sajtot reszelve rá tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Nem szeretem a poros Carbonara spagettit, így kifejlesztettem egy sajátot.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...