r
Nosalty Logó

Carbonara spagetti ahogy Szandi készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Carbonara spagetti ahogy Szandi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1496 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5985 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3657.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    1558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 1496 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.2 g

Zsír

  • Összesen
    363.2 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14631.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    513 mg
  • Kálcium
    3433 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    3870 mg
  • Nátrium
    6230 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1993 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    587 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1504 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1890 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3667 micro
Összesen 5985 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát (a vízbe teszünk egy kevés olajat és sót).
  2. Míg a tészta készül, egy csepp olajon a bacont megpirítjuk. Ha kész leszűrjük, és félretesszük egy tálba.
  3. A felszeletelt újhagymát, és a fokhagymanyomóval összenyomott fokhagymát egy kevés olajon dinszteljük.
  4. A következő lépésben a főzőtejszínt és a 2 tojássárgáját összekeverjük, ételízesítővel és borssal ízesítjük, majd belereszeljük a sajt negyedét.
  5. Ezt a szószt összekeverjük a baconnal, illetve az újhagymával és a fokhagymával. Majd kis lángon egy picit összerottyantjuk.
  6. Ha kész a tészta leszűrjük, és egy tálban összekeverjük a kész szószunkkal.
  7. Sajtot reszelve rá tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 27054
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szeretem a poros Carbonara spagettit, így kifejlesztettem egy sajátot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek