r
Nosalty Logó

Hamis bruschetta biscottiból Lakatos Márktól

NS
Hamis bruschetta biscottiból Lakatos Márktól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A “bruschettához”:

A feltéthez:

1310
Kalória
23.7g
Fehérje
193.1g
Szénhidrát
44.9g
Zsír
231g
Víz
199.5g
Koleszterin
11.3g
Élelmi rost
101.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A “bruschettához”:

A feltéthez:

Összesen 1310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A “bruschettához”:

A feltéthez:

Összesen 5244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A “bruschettához”:

A feltéthez:

Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    231 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 1310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    1775 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    772.3 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    924.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    412 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    940 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1857 micro
Összesen 5244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A “bruschettához”:

  1. Keverd össze a cukrot, az olvasztott vajat, a pálinkát, a mandula- és a vaníliakivonatot. Add hozzá a durvára vágott pirított mandulát, majd a tojásokat is, és alaposan keverd össze.
  2. A lisztet, a sütőport és a sót egy külön tálban keverd el, majd add a nedves hozzávalókhoz, és csak addig keverd, míg összeáll. Tedd hűtőbe legalább fél órára.
  3. Melegítsd elő a sütőt 175ºC-ra. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és vizes kézzel formázz két hosszúkás bucit a tésztából a tepsin. Süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz a széle. Azonnal tedd rácsra hűlni, majd 15 perc után szeleteld fel, és a szeleteket tedd vissza a sütőbe a tepsin újabb 15 percre, míg megszikkadnak, és enyhén aranybarnásak nem lesznek. Mindenképpen rácson hűtsd ki.
  4. Miközben sül a biscotti, elkészítheted a szószt, ami egy kesernyés, darabos lekvárra emlékeztet inkább. Ehhez a filézett narancsokat a narancshéjjal az áfonyával és a cukorral együtt tedd fel egy lábosba főni. Amikor már levet engedett, öntsd fel a Camparival, majd közepes lángon bugyogtasd, míg szirupos nem lesz. Ha lehűl, ez még tovább sűrűsödik majd. Még forrón keverd bele a felcsíkozott bazsalikomlevelek 2/3-át, és hagy kihűlni.
  5. Ha a biscotti is kihűlt és a narancsszósz is legalább szobahőmérsékletű, akkor tálald brushetta szerűen, vagyis a biscottira halmozz a szószból. Díszítésként szórd meg a maradék bazsalikommal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Szeretek játszni az ételekkel, elképzelni, mi lenne ha. Ez a kis falatka is ilyen, a klasszikus bruschetta, vagyis a bazsalikomos paradicsom egy pirított, fokhagymás kenyéren most egy szintén klasszikus biscottival és egy pirosas narancs feltéttel éled újjá.

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek