r
Nosalty Logó

Cantuccini 7. - mogyorós-kávés

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Cantuccini 7. - mogyorós-kávés
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3674.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    628 mg
  • Foszfor
    1426 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.5 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 2636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A moygorót szárazon felhevített serpenyőben néhány percig pirítjuk, ezután viszonylag könnyedén ledörzsölhetjük a barna héját.
  2. A lisztet és a kakaóport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát.
  3. Robotgéppel a tojásokat, a cukrot és a vaníliakivonatot addig keverjük, míg sűrű nem lesz.
  4. A száraz és nedves hozzávalókat összedolgozzuk.
  5. A végén mehet bele a kávé és mogyoró is.
  6. Kézzel összedolgozzuk a tésztát. (Ha túl ragacsos lenne, kevés lisztet adhatunk még hozzá.)
  7. Két bucira osztjuk, és mindegyiket henger alakara formázzuk, úgy 30 cm hosszúra.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetejük őket, és kissé szétlapítjuk a tetejüket.
  9. Előmelegített sütőben sütjük kb. fél órán át, majd deszkára átemelve hűlni hagyjuk negyed órát.
  10. Ezután ferdén felszeleteljük a rudakat, kb. 1-1,5 cm vastag darabokra, visszarakosgatjuk a tepsire, és 10 fokkal visszavéve a sütési hőt, tovább szárítjuk a kekszeket (15 percig).
  11. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23043
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 07.

Ajánló

Megjegyzés: Ijesztő lehet a hozzávalóknál feltüntetett cukormennyiség, de tapasztalatból mondhatnom, nem érdemes lecsökkenteni, mert sajnos kell bele ennyi...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cantuccinik változatainak száma a végtelenhez konvergál. Ez is egy párosítás a sok közül a Csokoládés finomságok aranykönyvéből. Ha nem akarjuk, hogy a fogunk beletörjön, fogyasszuk úgy, ahogy azt teszik az olaszok is: kávéba, teába, desszertborba mártogatva.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...