Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackpuding

Sárgabarackpuding
Sárgabarackpuding
50 perc / előkészület: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme egy desszert Colette Rossant: Sárgabarackok a Níluson című könyvéből.
Teljesen egyszerű, de annál fantasztikusabb ízű édesség!


 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük egy tálba a sárgabarackot, és öntsünk rá annyi meleg vizet, hogy elfedje, és hagyjuk 1 éjszakára a vízben.
  2. Szűrjük le, és tegyük a turmixgépbe a tojásokkal, tejszínnel, rummal és cukorral együtt. Addig turmixoljuk, míg sima pépet kapunk.
  3. Vajazzunk ki egy literes edényt. Öntsük bele a barackos keveréket.
  4. Állítsuk az edényt vízzel töltött nagy serpenyőbe/ tepsibe, és előmelegített sütőben addig süssük, míg a közepébe szúrt villára már nem tapad rá. Ez kb. 45 perc.
  5. Hagyjuk kihűlni, azután mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 996
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt sárgabarackos édesség

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tigrisliliom
Tigrisliliom Fri, 2014-02-28 17:06

Kedves Éva! Ezt a pudingot kész állapotában hogyan kell elképzelni? Mondjuk őzgerinc formában sütve szeletelhető hidegen? Vagy kanalazható? Te hogy tálaltad? Egyiptomi ételeket kellene készítenem egy alkalomra, és édességként erre a receptre gondoltam. Tudnál segíteni? Köszönöm előre is!:)

415
aszalt sárgabarack 25 dkg
tojás 4 db
habtejszín 60 ml
rum 1 ek
cukor 125 g
vaj 1 ek
menta 4 db