Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halkrumpli leves pirított kiflikarikával

Halkrumpli leves pirított kiflikarikával
Halkrumpli leves pirított kiflikarikával
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyanyám sokszor főzött ilyen levest. Nagyon olcsó, hamar és könnyen elkészíthető. Hagyományos magyar étel, leginkább az Alföldön ismeretes. Állítólag halászok készítették télen, amikor nem volt hal, de a leves íze a halászlére emlékeztette őket, innen kapta a nevét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon, lassú tűzön párolni kezdjük.
  2. A krumplit meghámozzuk, egészben vagy negyedelve 3-4 mm-es szeletekre vágjuk.
  3. Amint megereszkedett a hagyma, ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket. Paprikából nagyon jó ízt kölcsönöz neki a darált pirospaprika, de fűszerpaprikát mindenképp szoktam belerakni.
  4. Végül hozzáöntjük a feldarabolt krumplit és annyi vizet, hogy bőven ellepje. Közepes lángon felforraljuk, majd takarékra zárva addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul annyira, hogy fakanállal könnyedén szét lehessen törni.
  5. A bagettet ujjnyi karikákra vágjuk, és bedugjuk a sütőbe pirulni. 10-15 perc alatt ropogóssá és aranybarnává válik, nem kell agyonpirítani, mert kesernyés íze lesz. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 497
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

eGo

Mióta szakács: 2012.09.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplileves, burgonyaleves, pirított kiflikarikával tálalt krumplileves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

155
burgonya 6 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bagett 4 szelet
víz 1.5 l