r
Nosalty Logó

Halfilé sajtos rétesköntösben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Halfilé sajtos rétesköntösben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 463 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1853 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 171 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 463 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4305.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1853 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat kiolvasztjuk, és 8 nagyjából egyforma szeletre vágjuk. Sóval, borssal, fokhagymaporral, és ízlés szerint aprított friss kaporral fűszerezzük.
  2. A halszeleteket pár csepp olajon forró serpenyőben elősütjük, hogy mindkét oldaluk egy picit megpiruljon.
  3. A réteslapokat ollóval félbevágjuk, hogy 8 darab téglalapot kapjunk. A sajtot lereszeljük.
  4. Külön tálban a tojást, tejfölt, olajat alaposan elkeverjük. Sóval, borssal, fokhagymaporral és egy egész csokor felaprított kaporral ízesítjük.
  5. Ecset segítségével megkenjük a réteslapokat a tojásos-tejfölös páccal, a tésztalapok közepére helyezzük a halszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, majd becsomagoljuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a halbatyukat, tetejüket lekenjük a maradék szósszal, és vastagon befedjük sajttal. Előmelegített sütőben, 200 C fokon pirosra sütjük, és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 44x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 791
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 03.

Ajánló

Könnyű. és mégis laktató fogás. nem csak az ünnepi asztalra. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel, így a hétköznapi menübe is kiválóan beilleszthető. Sajtimádóknak (szigorúan) forrón, a sajttól roppanós és olvadósan. nyúlós formában kínálva, mindig ínyenc lakoma.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Halfilé sajtos rétesköntösben
Tubicám 33 recept

Néhány éve karácsonykor engedélyt kaptam a családtól, hogy a szentesti rántott halszelet mellé improvizáljak valami szokatlant. A hűtőben ott figyelt néhány, baklavából kispórolt réteslap, amit nem hagyhattam kárba veszni. Így született ez a ropogó sajttakaróba bugyolált, omlós halacska. Azóta ez a fogás nálunk hagyománnyá vált, szerves része az ünnepi menünek annyira, hogy a panírozott változat trónfosztottá vált általa.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!