Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halfilé sajtos rétesköntösben

Halfilé sajtos rétesköntösben
Halfilé sajtos rétesköntösben
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány éve karácsonykor engedélyt kaptam a családtól, hogy a szentesti rántott halszelet mellé improvizáljak valami szokatlant. A hűtőben ott figyelt néhány, baklavából kispórolt réteslap, amit nem hagyhattam kárba veszni. Így született ez a ropogó sajttakaróba bugyolált, omlós halacska. Azóta ez a fogás nálunk hagyománnyá vált, szerves része az ünnepi menünek annyira, hogy a panírozott változat trónfosztottá vált általa.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű. és mégis laktató fogás. nem csak az ünnepi asztalra. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel, így a hétköznapi menübe is kiválóan beilleszthető. Sajtimádóknak (szigorúan) forrón, a sajttól roppanós és olvadósan. nyúlós formában kínálva, mindig ínyenc lakoma.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat kiolvasztjuk, és 8 nagyjából egyforma szeletre vágjuk. Sóval, borssal, fokhagymaporral, és ízlés szerint aprított friss kaporral fűszerezzük.
  2. A halszeleteket pár csepp olajon forró serpenyőben elősütjük, hogy mindkét oldaluk egy picit megpiruljon.
  3. A réteslapokat ollóval félbevágjuk, hogy 8 darab téglalapot kapjunk. A sajtot lereszeljük.
  4. Külön tálban a tojást, tejfölt, olajat alaposan elkeverjük. Sóval, borssal, fokhagymaporral és egy egész csokor felaprított kaporral ízesítjük.
  5. Ecset segítségével megkenjük a réteslapokat a tojásos-tejfölös páccal, a tésztalapok közepére helyezzük a halszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, majd becsomagoljuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a halbatyukat, tetejüket lekenjük a maradék szósszal, és vastagon befedjük sajttal. Előmelegített sütőben, 200 C fokon pirosra sütjük, és melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 44x40 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 731
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tubicám

Mióta szakács: 2015.11.04.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundás hal, kapros hal bundában, halbatyu, réteslapos hal, halas rétes, sajtos halas rétes, halas rétesbatyu, sajtos halbatyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

462
réteslap 4 db
hal 0.5 kg
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
fokhagymapor 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
tojás 1 db
tejföl 2 ek
sajt 15 dkg