r
Nosalty Logó

Halfilé sajtos rétesköntösben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Halfilé sajtos rétesköntösben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1853 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 463 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4305.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1853 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat kiolvasztjuk, és 8 nagyjából egyforma szeletre vágjuk. Sóval, borssal, fokhagymaporral, és ízlés szerint aprított friss kaporral fűszerezzük.
  2. A halszeleteket pár csepp olajon forró serpenyőben elősütjük, hogy mindkét oldaluk egy picit megpiruljon.
  3. A réteslapokat ollóval félbevágjuk, hogy 8 darab téglalapot kapjunk. A sajtot lereszeljük.
  4. Külön tálban a tojást, tejfölt, olajat alaposan elkeverjük. Sóval, borssal, fokhagymaporral és egy egész csokor felaprított kaporral ízesítjük.
  5. Ecset segítségével megkenjük a réteslapokat a tojásos-tejfölös páccal, a tésztalapok közepére helyezzük a halszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, majd becsomagoljuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a halbatyukat, tetejüket lekenjük a maradék szósszal, és vastagon befedjük sajttal. Előmelegített sütőben, 200 C fokon pirosra sütjük, és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 44x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 857
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 03.

Ajánló

Könnyű. és mégis laktató fogás. nem csak az ünnepi asztalra. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel, így a hétköznapi menübe is kiválóan beilleszthető. Sajtimádóknak (szigorúan) forrón, a sajttól roppanós és olvadósan. nyúlós formában kínálva, mindig ínyenc lakoma.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halfilé sajtos rétesköntösben
Tubicám 33 recept

Néhány éve karácsonykor engedélyt kaptam a családtól, hogy a szentesti rántott halszelet mellé improvizáljak valami szokatlant. A hűtőben ott figyelt néhány, baklavából kispórolt réteslap, amit nem hagyhattam kárba veszni. Így született ez a ropogó sajttakaróba bugyolált, omlós halacska. Azóta ez a fogás nálunk hagyománnyá vált, szerves része az ünnepi menünek annyira, hogy a panírozott változat trónfosztottá vált általa.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!