r
Nosalty Logó

Halfilé friss grill zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Andrew
Halfilé friss grill zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 650 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    528 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1295 micro
  • β-karotin
    5032 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2288 micro
Összesen 650 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3417.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1056 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    528 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2590 micro
  • β-karotin
    10064 micro
  • β-crypt
    927 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4575 micro
Összesen 1300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hal szeleteket megmossuk, száraz konyharuhával vagy papírtörlővel a felesleges nedvességet felitatjuk, mindkét oldalukat enyhén besózzuk, borsozzuk, és a liszttel meghintjük. Ez azért fontos, hogy szépen összetartsa a hal felületét, hogy a sütésnél ne essen szanaszét.
  2. A paprikát és sárgarépát csíkokra szeleteljük. A brokkolit apró kis fákra szedjük szét. A vöröshagymát megpucoljuk, és nyolcadba vágjuk. A gombákat megmossuk, és negyedbe aprítjuk. Az egész társaságot egy tálba gyűjtjük, és rádobjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát is.
  3. Forrósítsunk fel egy lapos serpenyőt, és dobjuk bele a kesudiókat. Picit rázogassuk, és pörköljük meg őket néhány percig, majd rakjuk félre egy szalvétára.
  4. Mély serpenyőbe kevés szezámmag olajat öntünk, és jól felforrósítjuk. Amikor kellően forró, a zöldségeket beleborítjuk, rázogatás mellett néhány percig sütjük. Nyugodtan kóstolgassuk csak közben, akkor jó, ha a brokkolik már puhák, rághatóak, de nem kell, hogy túlzásba vigyük, finomabb, amikor még picit ropogós. Közben öntsük nyakon egy kis szójaszósszal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és dobjuk rá a kesudiót és az apróra vágott petrezselymet.
  5. Ezzel párhuzamosan forrósítsuk fel újra a lapos serpenyőt is, és öntsünk bele kevés olívaolajat. Mikor már forró, akkor a halakat fektessük bele, és mindkét oldalukat 5-8 percig süssük.
  6. Szép nagy tányér közepére emeljük ki a halat, és a sült zöldségekkel borítsuk be teljesen. A tetejére szórjunk friss koriandert, ami egy jellegzetes, karakteres ízvilágot kölcsönöz neki.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2754
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Ajánló

Kész is. Könnyű rozéval vagy fehérborral fogyasszuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Halfilé friss grill zöldségekkel
Andrew 8 recept

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, könnyű, nyáresti vacsora, enyhe ázsia beütéssel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek