Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pangasius rizstakaró alatt

Pangasius rizstakaró alatt
Pangasius rizstakaró alatt
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kalóriaszegényebben szeretnénk, helyettesítsük a tejszín felét tejjel, és a creme fraichet zsírszegény tejföllel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
  2. Egy tűzálló tálat kikenjük a vajjal. A halat sóval, borssal fűszerezzük, a tűzálló tál aljára rendezzük.
  3. A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a megmaradt olajban megdinszteljük. Felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a creme fraichet és a sajtot, felfőzzük. Hozzákeverjük a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük.
  4. A rizst elkeverjük a zöldborsóval és a mártással, a halra simítjuk, megszórjuk a parmezánnal.
  5. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 036
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pangasius sajtos rizzsel, tepsis pangasius, pangasius rizzsel egytálételnek

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atarkoi
atarkoi Fri, 2014-10-17 15:45

nagyon finom lett, jo kis recept:)) egy kicsit atalakitottam a hutoszekrenyben talalhato dolgok miatt, igy nem zoldborsos lett, hanem mexikoi koretes, es nem creme fresh kerult bele, hanem joghurt, mert ezek voltak idehaza. Ja! a parmezant pedig veletlenul a mexikoira forgacsoltam, de nem bantuk:))
Szoval koszi a receptet, mentve!

851
rizs 80 g
víz 500 ml
pangasius 300 g
vaj 0.5 ek
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
habtejszín 150 ml
crème fraîche 75 g
tömlős krémsajt 50 g
petrezselyem 1 ek
zöldborsó 75 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 15 g