r
Nosalty Logó

Halas rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Halas rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 530 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8639.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    2633 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2911 mg
  • Nátrium
    2452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    2215 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    982 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3485 micro
Összesen 2651 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, a brokkolit kicsit megpároljuk. A lazacot 2 evőkanál olívaolajon elősütjük (ez nem tart 2-3 percnél tovább).
  2. A sajtszószhoz a maradék olívaolajon kicsit megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük tejjel. Folyamatos kavarás mellett beletesszük a halas fűszerkeveréket, a citromborsot, kaprot és a legvégén a lereszelt parmezán sajtot.
  3. A megfőtt krumplit megtisztítjuk a héjától, és felkarikázva egy tepsi aljára tesszük. Sózzuk ízlés szerint. Erre fektetjük a halakat. (Nálam kb. 100 grammos darabokban voltak, úgy fektettem azokat a krumpli tetejére). Ezután körérendezzük a megpárolt brokkolit.
  4. Az egészet leöntjük a sajtszósszal, igyekezzünk úgy eloszlatni, hogy mindenhová jusson. A tetejét megszórjuk trappista sajttal.
  5. Körülbelül 30 percen át sütjük (vagy addig amíg a teteje elkezd megpirulni).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11380
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját recept, halat szerettem volna enni, de már untam a citromban-kaporban sütött lazacot. Ezért gondoltam, hogy egy sajtszósszal kombinálva kissé érdekesebbé teszem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?