Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal narancsos-tejszínes mártással

Hal narancsos-tejszínes mártással
Hal narancsos-tejszínes mártással
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon egyszerű halétel. A mártást ízesíthetjük curry porral is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket hideg vízzel megmossuk, szárítjuk. Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk.

  2. A forró vajban a halszeleteket oldalanként 4-5 percig sütjük. Kivesszük, és melegen tartjuk.

  3. Felöntjük a narancslével, levessel, tejszínnel, hozzáadjuk a zöldborsot, kb. felére főzzük. A mártást besürítjük 2 ek hideg vízzel elkevert keményítővel. Ízesítsük sóval, borssal, citromlével.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 521
elküldve: 2
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes halétel, vajon sült halszeletek citrusos tejszínmártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Veroniquita
Veroniquita Wed, 2012-05-09 09:27

Kedves Glaser!

már többször is elkészítettem, különleges és egyszerű fogás. a mártásból viszont vmilyen fűszer még hiányzik nekem...

290
hal 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
vaj 1 ek
zöldbors 1 teáskanál
narancslé 1.25 dl
zöldség alaplé 125 ml
főzőtejszín 100 ml
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
citromlé 1 ek
víz 2 ek