r
Nosalty Logó

Cápaszelet fehérboros mártásban

cherry41
Cápaszelet fehérboros mártásban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

797
Kalória
14.4g
Fehérje
35.4g
Szénhidrát
57.1g
Zsír
220.2g
Víz
99.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
10g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 797 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 797 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    114.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. A cápaszeletet megmossuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Felmelegítjük a vajat egy mélyebb serpenyőben, a cápát lisztbe forgatjuk, a vajon mindkét oldalát megsütjük, majd kiszedjük, és melegen tartjuk.
  3. A serpenyőbe öntjük a bort, előtte melegítsük meg, nehogyhősokkot kapjon, és kifusson!
  4. Felére forraljuk, beleszórjuk a mandulát, sóval, borssal ízesítjük (én egy kis cukrot is tettem bele, mert elég savanyú volt a borom).
  5. A főzőtejszínben elkeverünk 1 kanál lisztet, hozzáöntjük a mártáshoz, és összeforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Amikor a tengernél nyaraltunk, megkóstoltuk a cápahúst, ami finom, teljesen szálkamentes. Persze nálunk is kapni nagyobb üzletláncokban, de elég drágán. Nemrég viszont az egyik áruházban féláron kínálták. Nem lehetett otthagyni! A recept eredetije F. Horváth Ilona Szakácskönyvében található.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek