r
Nosalty Logó

Hajdinás-rizses hús

Lousha
Hajdinás-rizses hús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

369
Kalória
29.3g
Fehérje
49.5g
Szénhidrát
7.6g
Zsír
282g
Víz
58.4g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3702 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1670 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    282 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    292.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16700.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1377 mg
  • Foszfor
    4301 mg
  • Nátrium
    9803 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    495.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

Víz

  • Összesen
    2820.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    847 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    4480 micro
  • β-crypt
    630 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8412 micro
Összesen 3702 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát az olajon, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkét, és fehéredésig pirítsuk azt is.
  2. Adjuk hozzá a fűszereket a majoranna kivételével, majd öntsük fel a vízzel. Nyissuk fel a barna rizs főzőtasakját, és öntsük a csirkéhez. Adjuk hozzá a lecsót is. Főzzük közepes lángon 15 percig, időnként alaposan átkeverve.
  3. 15 perc után szintén a zacskóból kiöntve adjuk a csirkéhez a hajdinát is, valamint a borsót és a gombát is. Főzzük tovább, újabb 15 percig, továbbra is kevergetve. Az utolsó öt percben adjuk hozzá a majorannát is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Gyors, kiadós recept, munka után is összedobható, és jól el is áll, így napokra előre megfőzhető. Én pirított hajdinát szoktam ehhez használni, aminek nagyon kellemes, tábortüzes-füstös íze van. De ha ilyet nem kapnánk, natúrból is jó lesz.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek