Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyuvecs

Gyuvecs
Gyuvecs
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Balkáni eredetű étel, az eredeti szerb recept tudtommal krumplit is tartalmaz, de az én fejemben a rizzsel nem illik össze, ezért csak az utóbbit használtam. Nagyon laktató, főétel és köret egyben. (A kép fázisfotó, sütés előtt készült.)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy kis tejföllel tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst apró kockára vágjuk, felhevített olajon fehéredésig sütjük, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 2 ek ajvárt.
  2. A gyorsrizst félig megfőzzük.
  3. Felvágjuk a zöldségeket: a padlizsánt kiskockára, hagymát, paradicsomot félkarikára, paprikát csíkokra.
  4. Egy tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat: rizs, hús, paradicsom, hagyma, padlizsán, paprika, majd ismételjük.
  5. A rétegeket enyhén sózzuk.
  6. A tetejére minden hozzávalóból szórunk egy keveset, a maradék ajvárt elosztjuk rajta.
  7. Felforraljuk a vizet, feloldjuk benne a leveskockát, belepréseljük a fokhagymát, és rálocsoljuk a rakottasra.
  8. Alufólia alatt pároljuk a sütőben 50 percig, ezalatt a rizs és a hús megpuhul, a zöldségek összesülnek.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 272
elküldve: 5
receptkönyvben: 346
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos-paradicsomos-padlizsános rakottas rizzsel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyuka50
anyuka50 Wed, 2014-11-05 11:31

Kedves Hajni!
A padlizsánt meghámozod?
Kösz a választ!
Mariann

REGPmeirawillison
REGPmeirawillison Wed, 2014-06-04 02:18

Krumpli? Tényleg? :O Ennek utánanézek. Szerbiai vagyok, de erről még soha nem hallottam, pedig az egyik kedvenc ételem a gyuvecs :)

kh
Jahin / kh Mon, 2010-05-24 13:07

Kedves Bogi!Örülök,hogy tetszik!Nagyszerű nyárias íze volt!:-))Üdv.:Hajni

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-05-24 09:35

Szia Hajni!Ma reggel nem győzöm ezeket a jó kis recepteket begyűjteni.Ez is szuper!Üdv:Bogi

610
sertéscomb 50 dkg
rizs 250 g
paradicsom 4 közepes db
padlizsán 1 nagy db
vöröshagyma 2 közepes fej
zöldpaprika 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
víz 5 dl
leveskocka 1 db
ajvár 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint