r
Nosalty Logó

Gyuvecs

Jahin
Gyuvecs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

610
Kalória
32.5g
Fehérje
67.7g
Szénhidrát
23g
Zsír
484.8g
Víz
78.8g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    484.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4282.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    1958 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    270.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1939.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    786 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    2038 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 2439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    406 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A húst apró kockára vágjuk, felhevített olajon fehéredésig sütjük, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 2 ek ajvárt.
  2. A gyorsrizst félig megfőzzük.
  3. Felvágjuk a zöldségeket: a padlizsánt kiskockára, hagymát, paradicsomot félkarikára, paprikát csíkokra.
  4. Egy tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat: rizs, hús, paradicsom, hagyma, padlizsán, paprika, majd ismételjük.
  5. A rétegeket enyhén sózzuk.
  6. A tetejére minden hozzávalóból szórunk egy keveset, a maradék ajvárt elosztjuk rajta.
  7. Felforraljuk a vizet, feloldjuk benne a leveskockát, belepréseljük a fokhagymát, és rálocsoljuk a rakottasra.
  8. Alufólia alatt pároljuk a sütőben 50 percig, ezalatt a rizs és a hús megpuhul, a zöldségek összesülnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Balkáni eredetű étel, az eredeti szerb recept tudtommal krumplit is tartalmaz, de az én fejemben a rizzsel nem illik össze, ezért csak az utóbbit használtam. Nagyon laktató, főétel és köret egyben. (A kép fázisfotó, sütés előtt készült.)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek