Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hájas tésztába csomagolt fahéjas alma

Hájas tésztába csomagolt fahéjas alma
Hájas tésztába csomagolt fahéjas alma
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már sokszor elkészítettem, igazán finom desszert.

hozzávalók / 12 adag

A hájas tésztához

Az almához

A pudinghoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd kifúrjuk a magházukat.
  2. A hájas tésztát 15 részre osztjuk, ezeket kinyújtjuk kör alakúra, és belecsomagoljuk a fahéjas cukorba forgatott almákat.
  3. Az almákat a tészta közepére helyezzük, majd az alma tetejénél felhalmozódott tésztát csokorba fogjuk, és egy vékony tésztacsíkkal megkötjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tésztába csomagolt almákat, és megsütjük.
  5. Elkészítjük a pudingot a szokásos módon.
  6. A pudingot tányérra szedjük, rátesszük a megsült almákat, és lehűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 696
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

hájas tésztában sült fahéjas alma, sült alma tésztában, tésztában sült alma

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

729
finomliszt 70 dkg
sertésháj 40 dkg
tejföl 2 ek
tojás 1 db
fehérbor 1 dl
1 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
szódavíz 10 ml
alma 15 db
fahéj 2 ek
cukor 6 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 1 l
cukor 4 dkg