r
Nosalty Logó

Hájas tésztába csomagolt fahéjas alma

Dorka
Hájas tésztába csomagolt fahéjas alma
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hájas tésztához

Az almához

A pudinghoz

730
Kalória
10.7g
Fehérje
95.1g
Szénhidrát
33.2g
Zsír
216.3g
Víz
36g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
35.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hájas tésztához

Az almához

A pudinghoz

Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hájas tésztához

Az almához

A pudinghoz

Összesen 8745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hájas tésztához

Az almához

A pudinghoz

Összesen 156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    398.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5796.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1556 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    2232 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1141.3 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

Víz

  • Összesen
    2595.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    309 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 8745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A hájas tésztához

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk,majd kifúrjuk a magházukat.
  2. A hájas tésztát 15 részre osztjuk, ezeket kinyújtjuk kör alakúra,és belecsomagoljuk a fahéjas cukorba forgatott almákat.
  3. Az almákat a tészta közepére helyezzük,majd az alma tetejénél felhalmozódott tésztát csokorba fogjuk,és egy vékony tésztacsíkkal megkötjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tésztába csomagolt almákat, és megsütjük.
  5. Elkészítjük a pudingot a szokásos módon.
  6. A pudingot tányérra szedjük, rátesszük a megsült almákat, és lehűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Már sokszor elkészítettem, igazán finom desszert.

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek