Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köménymagos korongok

Köménymagos korongok
Köménymagos korongok
110 perc / előkészület: 80 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zsömlénél tömörebb tésztájú korongok, leginkább a lepényre hasonlít.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vajjal, sajttal, de önmagában is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk, hozzáadunk 2-3 ek lisztet, alaposan elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  2. A keverőtálba szitáljuk a lisztet a sóval, elkeverjük, és hozzáadjuk az élesztős keveréket, az olajat és a vizet.
  3. Addig dagasztjuk, amíg egy jól kezelhető tésztát kapunk.
  4. 30 percig meleg helyen pihentetjük.
  5. Korongokat formázunk, "v" alakban bevágjuk, és megszórjuk a magokkal.
  6. 30 percig ismét kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben pirosra sütjük kb. 30 perc alatt.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 191
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lia-Mia

Mióta szakács: 2009.12.21.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: bagel, perec, burek, kifli, croissant, édes leveles, pita, briós, hamburger-buci, buci

egyéb elnevezések

köménymagos kelt lepénykék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

427
finomliszt 400 g
instant élesztő 1 tasak
víz 3 dl
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
kockacukor 1 db
köménymag 0 ízlés szerint