Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt hájas egyszerűen

Kelt hájas egyszerűen
Kelt hájas egyszerűen
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanultam a hájas tésztának ezt az egyszerű változatát. Nem kell hajtogatni, és másnap is finom. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, mert melegen megfekszi a gyomrot. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sót és a cukrot elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a hájat.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A tojással, valamint annyi tejjel, hogy könnyen tudjunk gyúrni, tésztát készítünk. Túl lágy se legyen!
  3. A tésztát langyos helyen megkelesztjük, majd kb. fél centi vastagságúra kisodorjuk, és négyszögeket vagy téglalapokat vágunk belőle. Közepükre lekvárt rakunk, és sarkosan vagy simán félbehajtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőben 200 °c-on aranyszínűre sütjük, majd megforgatjuk  vaníliás cukorral ízesített porcukorban.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 36 676
elküldve: 13
receptkönyvben: 261
elkészítve: 8/19
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt hájas süti, hájas, lekváros hájas

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

digike
digike Sun, 2015-12-13 22:46

csak a lényeg nincs meg benne, de persze egyszerű, mint a mirelite pizza:(

Corra
Corra Wed, 2012-10-10 17:19

Szia!

Ez vakóban lényegesen egyszerűbb készítési mód, mint a hajtogatós változat, de jól sejtem, hogy atészta így nem lesz leveles állagú? Inkább omlósnak képzeljem el?

Köszönöm a választ.

Corra

1262
sertésháj 25 dkg
finomliszt 65 dkg
tojás 1 db
2 tk
cukor 1 ek
tej 2.5 dl
friss élesztő 3 dkg
porcukor 2 ek
szilvalekvár 20 dkg