Hájas tészta bármilyen süteményhez
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dorka

adag
Előkészítés
perc
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
755
Kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
6036
Kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
755
Kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.1 g
Zsír
-
Összesen 374 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 172 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3429 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 286 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1052 mg
-
Nátrium 1695 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 541.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 277.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 528 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
6036
Kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
460
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hájat 10 dkg liszttel jól eldolgozzuk, és hidegre tesszük.
- A megmaradt liszttel és a többi előírt anyaggal rétestésztát készítünk, amit a deszkán jól kidolgozunk, és 15 percig pihentetünk.
- Utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat egyszerre a tésztára kenjük.
- Az egészet felcsavarjuk, nyújtófával előbb kissé ellapítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, és négyszeresre összehajtjuk. 20 percig hideg helyen pihentetjük.
- A kinyújtást és a hajtogatást még kétszer megismételjük, most már csak háromszorosra összehajtva,tehát a csavarással együtt összesen négyszer hajtogatjuk. 20 percig hideg helyen ismét pihentetjük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 255
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 84284
- Feltöltés dátuma: 2013. március 08.
Ajánló
Készíthetünk belőle krémes lapot, vagy lekvárral is megtölthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Dorka
75 recept
Mikor elkészítem a hájas tésztát, két-három részre osztom, és alufóliába csomagolva fagyasztóba teszem, így bármikor fel tudom használni.
Hozzászólások (10)
Kedves Dorka, az ilyen tipusu tesztakat hogy kell sutni? Magas vagy alacsonyabb hofokon, rovid vagy hosszabb ideig? Koszi es jo hetveget!
Kedves Boribon! Én 180 fokon szoktam sütni kb. 25-30 percig, amikor a teteje már kezd pirulni akkor jó! Üdv: Dorka
Most sült ki a lekváros kiflim ebböl a tásztából,és nagyon finom lett.köszönöm.Szilvia.
Kedves Szilvia! Nagyon szivesen, örülök ,hogy ízlett! Üdv:Dorka
Ilyen a tökéletes hájastészta!gratulálok!Most készülök én is sütni.
Köszönöm , jó sütést kívánok! :)
Kedves Dorka ! EZ nem az ÖN receptje!! LÁSD: HORVÁTH ILONA, SZAKÁCSKÖNYV 1986. ÉVI KIADÁS 282. oldal. Nem illik. "plágium" Üdvözlettel Tatu
Kedves Tatu! Senki nem állította, hogy ez az én receptem!!!! A feltöltött receptjeim között vannak olyanok amihez oda is van írva, hogy újságból vagy innen-onnan vettem!!!!! Ha alaposan körülnéz az oldalon, láthatja, hogy minden szakács feltünteti, hogy saját recept, s?t azt is ha nem. Sehol nem állítottam, hogy az én receptem!! Kipróbáltam bevált, megosztottam másokkal!!
A hajas teszta sokaig sul es jol at kel sutni.En ugyanilyen osszekeszitessel szoktam csinalni azzal a kulombseggel, hogy bor helyett ecetet teszek bele. A suto magas hofokon kel hogy legyen 200 fok mert ha nem eleg meleg akkor a haj kisul belole.Regi recept en meg az edesanyamtol tanultam.Gratulalok neked. udv.Valeria
Kedves Tatu! En ugy gondolom hogy ez mindenki receptje.Kar ilyen hozzaszolast beirni, de ugy latom megiscsak le van mentve a receptjei koze :)
Tatut a két szó közül valamelyik nagyon elkeserítette, vagy az édesanyám, vagy a tanultam. Egyébként nyugodtan leírhatta volna azt a hájas receptet ide amit ? talált fel. Szívesen elolvastam volna. Találtam egy érdekes leírást. Ha van kedvetek, olvassátok el..Mindig tanul az ember. http://izvarazs.klanlap.hu/oldalak/vajas-leveles-teszta-hazilag-es-retesteszta-hazilag-alap-recept-32100/
Szia, A fagyasztóból kivéve szobah?mérsékleten engedjük fel a tésztát? És aztán már csak nyújtjuk, és töltjük? Köszönettel: Trixi
Szia! Igen, szobah?mérsékleten hagyod kiolvadni és máris nyújthatod és töltheted. Szép napot! :)
heló mindenki! az lenne a kérdésem, hogy az ugyanígy készített süteményem, miért puhul meg másnapra ?