Nosalty Logó

Hájas tészta bármilyen süteményhez

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Hájas tészta bármilyen süteményhez
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 755 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 6036 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 755 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    374 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3429 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    1695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 6036 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 460 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hájat 10 dkg liszttel jól eldolgozzuk, és hidegre tesszük.
  2. A megmaradt liszttel és a többi előírt anyaggal rétestésztát készítünk, amit a deszkán jól kidolgozunk, és 15 percig pihentetünk.
  3. Utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat egyszerre a tésztára kenjük.
  4. Az egészet felcsavarjuk, nyújtófával előbb kissé ellapítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, és négyszeresre összehajtjuk. 20 percig hideg helyen pihentetjük.
  5. A kinyújtást és a hajtogatást még kétszer megismételjük, most már csak háromszorosra összehajtva,tehát a csavarással együtt összesen négyszer hajtogatjuk. 20 percig hideg helyen ismét pihentetjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 78225
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Ajánló

Készíthetünk belőle krémes lapot, vagy lekvárral is megtölthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mikor elkészítem a hájas tésztát, két-három részre osztom, és alufóliába csomagolva fagyasztóba teszem, így bármikor fel tudom használni.

Hozzászólások

Boribon

Kedves Dorka, az ilyen tipusu tesztakat hogy kell sutni? Magas vagy alacsonyabb hofokon, rovid vagy hosszabb ideig? Koszi es jo hetveget!

Dorka

Kedves Boribon! Én 180 fokon szoktam sütni kb. 25-30 percig, amikor a teteje már kezd pirulni akkor jó! Üdv: Dorka

Törölt felhasználó

Most sült ki a lekváros kiflim ebböl a tásztából,és nagyon finom lett.köszönöm.Szilvia.

Dorka

Kedves Szilvia! Nagyon szivesen, örülök ,hogy ízlett! Üdv:Dorka

Zsuzsamama56

Ilyen a tökéletes hájastészta!gratulálok!Most készülök én is sütni.

Dorka

Köszönöm , jó sütést kívánok! :)

Tatu

Kedves Dorka ! EZ nem az ÖN receptje!! LÁSD: HORVÁTH ILONA, SZAKÁCSKÖNYV 1986. ÉVI KIADÁS 282. oldal. Nem illik. "plágium" Üdvözlettel Tatu

Dorka

Kedves Tatu! Senki nem állította, hogy ez az én receptem!!!! A feltöltött receptjeim között vannak olyanok amihez oda is van írva, hogy újságból vagy innen-onnan vettem!!!!! Ha alaposan körülnéz az oldalon, láthatja, hogy minden szakács feltünteti, hogy saját recept, s?t azt is ha nem. Sehol nem állítottam, hogy az én receptem!! Kipróbáltam bevált, megosztottam másokkal!!

torpi

A hajas teszta sokaig sul es jol at kel sutni.En ugyanilyen osszekeszitessel szoktam csinalni azzal a kulombseggel, hogy bor helyett ecetet teszek bele. A suto magas hofokon kel hogy legyen 200 fok mert ha nem eleg meleg akkor a haj kisul belole.Regi recept en meg az edesanyamtol tanultam.Gratulalok neked. udv.Valeria

torpi

Kedves Tatu! En ugy gondolom hogy ez mindenki receptje.Kar ilyen hozzaszolast beirni, de ugy latom megiscsak le van mentve a receptjei koze :)

raczmargit2

Tatut a két szó közül valamelyik nagyon elkeserítette, vagy az édesanyám, vagy a tanultam. Egyébként nyugodtan leírhatta volna azt a hájas receptet ide amit ? talált fel. Szívesen elolvastam volna. Találtam egy érdekes leírást. Ha van kedvetek, olvassátok el..Mindig tanul az ember. http://izvarazs.klanlap.hu/oldalak/vajas-leveles-teszta-hazilag-es-retesteszta-hazilag-alap-recept-32100/

Trixi63

Szia, A fagyasztóból kivéve szobah?mérsékleten engedjük fel a tésztát? És aztán már csak nyújtjuk, és töltjük? Köszönettel: Trixi

Dorka

Szia! Igen, szobah?mérsékleten hagyod kiolvadni és máris nyújthatod és töltheted. Szép napot! :)

margica

heló mindenki! az lenne a kérdésem, hogy az ugyanígy készített süteményem, miért puhul meg másnapra ?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek