Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hájas tészta bármilyen süteményhez

Hájas tészta bármilyen süteményhez
Hájas tészta bármilyen süteményhez
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor elkészítem a hájas tésztát, két-három részre osztom, és alufóliába csomagolva fagyasztóba teszem, így bármikor fel tudom használni.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Készíthetünk belőle krémes lapot, vagy lekvárral is megtölthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájat 10 dkg liszttel jól eldolgozzuk, és hidegre tesszük.
  2. A megmaradt liszttel és a többi előírt anyaggal rétestésztát készítünk, amit a deszkán jól kidolgozunk, és 15 percig pihentetünk.
  3. Utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat egyszerre a tésztára kenjük.
  4. Az egészet felcsavarjuk, nyújtófával előbb kissé ellapítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, és négyszeresre összehajtjuk. 20 percig hideg helyen pihentetjük.
  5. A kinyújtást és a hajtogatást még kétszer megismételjük, most már csak háromszorosra összehajtva, tehát a csavarással együtt összesen négyszer hajtogatjuk. 20 percig hideg helyen ismét pihentetjük.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 59 095
elküldve: 14
receptkönyvben: 310
elkészítve: 23/26
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hájas tészta alaprecept, hajtogatott hájas tészta, hajtogatott tészta alaprecept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Trixi63
Trixi63 Mon, 2019-01-28 13:28

Szia,
A fagyasztóból kivéve szobahőmérsékleten engedjük fel a tésztát? És aztán már csak nyújtjuk, és töltjük?

Köszönettel: Trixi

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2019-01-29 10:28

Szia! Igen, szobahőmérsékleten hagyod kiolvadni és máris nyújthatod és töltheted. Szép napot! :)

torpi
torpi Wed, 2015-07-08 02:36

Kedves Tatu! En ugy gondolom hogy ez mindenki receptje.Kar ilyen hozzaszolast beirni, de ugy latom megiscsak le van mentve a receptjei koze :)

torpi
torpi Wed, 2015-07-08 02:32

A hajas teszta sokaig sul es jol at kel sutni.En ugyanilyen osszekeszitessel szoktam csinalni azzal a kulombseggel, hogy bor helyett ecetet teszek bele. A suto magas hofokon kel hogy legyen 200 fok mert ha nem eleg meleg akkor a haj kisul belole.Regi recept en meg az edesanyamtol tanultam.Gratulalok neked.
udv.Valeria

Tatu
Tatu Fri, 2015-02-06 18:03

Kedves Dorka ! EZ nem az ÖN receptje!! LÁSD: HORVÁTH ILONA, SZAKÁCSKÖNYV
1986. ÉVI KIADÁS 282. oldal. Nem illik. "plágium"
Üdvözlettel Tatu

Dorka
Dorka / Dorka Sat, 2015-02-07 09:17

Kedves Tatu! Senki nem állította, hogy ez az én receptem!!!! A feltöltött receptjeim között vannak olyanok amihez oda is van írva, hogy újságból vagy innen-onnan vettem!!!!! Ha alaposan körülnéz az oldalon, láthatja, hogy minden szakács feltünteti, hogy saját recept, sőt azt is ha nem. Sehol nem állítottam, hogy az én receptem!! Kipróbáltam bevált, megosztottam másokkal!!

fegyvernek
fegyvernek Sat, 2013-06-08 16:10

Most sült ki a lekváros kiflim ebböl a tásztából,és nagyon finom lett.köszönöm.Szilvia.

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2013-06-09 08:42

Kedves Szilvia!
Nagyon szivesen, örülök ,hogy ízlett! Üdv:Dorka

Dorka
Dorka / Dorka Sat, 2013-03-09 11:01

Kedves Boribon!
Én 180 fokon szoktam sütni kb. 25-30 percig, amikor a teteje már kezd pirulni akkor jó! Üdv: Dorka

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2013-03-09 03:14

Kedves Dorka, az ilyen tipusu tesztakat hogy kell sutni? Magas vagy alacsonyabb hofokon, rovid vagy hosszabb ideig? Koszi es jo hetveget!

755
finomliszt 70 dkg
sertésháj 40 dkg
tejföl 2 ek
tojás 1 db
fehérbor 1 dl
1 kk
cukor 0.5 teáskanál
szódavíz 10 ml