r
Nosalty Logó

Hagyományos tejfölös uborkasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Hagyományos tejfölös uborkasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 280 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6409.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    5893 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk. Megkóstoljuk, és ha keserű, a végeit levágjuk. Vékonyra gyaluljuk, majd besózzuk és pár percig állni hagyjuk.
  2. Elkészítjük az alaplevet. Az ecetet, étolajat, cukrot, fűszerpaprikát, borsot, és a reszelt fokhagymát egy nagy tálba rakjuk. Habverővel jól összekeverjük. A keverés során kissé sűrűsödni fog az alaplé, sűrűn folyó, majdnem krémes állagot kell kapnunk.
  3. Az alaphoz adjuk a tejfölt és jól elkeverjük. Az uborkát kinyomkodjuk és a tejfölbe keverjük. Hűtőszekrényben tároljuk.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1073
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos tejfölös uborkasaláta
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Amikor egy jól ismert, egyszerűen elkészíthető fogást készítünk, gyakran nem veszünk elő receptet és végül azt látjuk, hogy rossz a végeredmény. Érdemes mindig a receptekhez nyúlni, hiszen ezek legtöbbször a sokadik készítésre váltak tökéletessé és ezek adják a legjobb végeredményt. Így jártam ezzel a tejfölös uborkasaláta recepttel is, amit Turós Emil múlt századi szakácskönyvében találtam. Ha egy jó uborkasalátát ennétek, jusson eszetekbe ez a recept!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek