r
Nosalty Logó

Savanyú káposzta fazékban

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Bjkata
Savanyú káposzta fazékban
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 657 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 13 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4203.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    3963 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 82 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33625.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    979 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    31705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    4405.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    772 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1533 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    908 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    671 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 657 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 13 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk, és összekeverjük a 8 dkg sóval.
  2. Egy kb. 7 literes fazék aljára rakunk egy réteg káposztát.
  3. 3 babérlevelet, kevés borsot, fűszerköményt szórunk rá, majd tovább folytatjuk a rétegezést. Közéhelyezzük a csípős paprikákat is.
  4. A felső réteg káposztára nem szórunk fűszereket.
  5. Ráöntjük a forró vizet, a tetejére rakjuk a kenyérsarkot, és fedőt teszünk a fazékra.
  6. A konyha legmelegebb sarkába rakjuk a fazekat (pl. tűzhely vagy radiátor mellé).
  7. 2 nap múlva levesszük róla a kenyeret, jól átkeverjük minden nap legalább egyszer. Most már kenyér nélkül is tovább fog savanyodni.
  8. Egy hét múlva elkészül a finom savanyú káposzta.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 14000
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Receptkategóriák

A savanyú káposzta az egyik legegészségesebb étel, hiszen rengeteg C-vitamint tartalmaz. Ezért én nem csak nyáron, hanem télen is savanyítok káposztát, amikor a családnak nagy szüksége van a vitaminpótlásra. Szeretjük is nagyon, nem csak húsételek mellé, reggelihez vagy vacsorához savanyúságként, hanem rakott káposztaként, töltött káposztaként és székelykáposztaként elkészítve is. Sokan kovászos káposztaként emlegetik a kenyérrel savanyított káposztát, mert hasonlóan készül, mint a kovászos uborka.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia!kérdésem hogy meddig áll el?Köszönöm

Bjkata

Kedves Maszat! H?t?ben akár egy hónapig is eláll. Amikor a legkellemesebb az íze, akkor tegyük h?t?be, hogy ne savanyodjon tovább. Fogyasszuk nyersen, vagy f?zzünk bel?le valamilyen káposztás ételt. H?tés nélkül szerintem az elkészítés után 2 hétig nagyon finom, de utána már túl savanyú lesz, ha nem tesszük h?t?be. Kata

Törölt felhasználó

Köszönöm:) Maszat

Hasznos Virág

Köszönöm a receptet, így mindig lesz káposztám amikor kell. Vira

Bjkata

Kedves Virág! A magas C vitamin tartalma miatt érdemes gyakran készíteni! Nálunk most is ott csücsül a fazék a sarokban tele finom savanyú káposztával. A leve is finom h?sít? ital, ráadásul megel?zhet? és gyógyítható vele a nátha is. Hétvégén pedig töltött káposztát készítek bel?le. :) Üdv: Kata

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek